Brnabić: Vladimir Đukanović ne utiče na pravosuđe intervjuom sa Koluvijom

Izvor:
Beta

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije imala prilike da pogleda intervju provoptuženog u slučaju Jovanjica Predraga Koluvije, u kojem tvrdi da su iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića tražili da okrivi Andreja Vučića, brata predsednika države, u zamenu za slobodu pa ne može da “govori napamet” o njemu.

Ona je ocenila da na pravosuđe ne može da utiče to što je intervju radio Vladimir Đukanović, predsednik skupštinskog Odbora za pravosuđe i član Visokog saveta sudstva, u čijoj je nadležnosti izbor sudija, takodje i advokat Koluvije.

“Ni jedna pojedinačna osoba ne može da utiče na izbor sudija, sistem je valjda takav. Može Narodna skupština, ali je bespredmetno tvrditi da jedna osoba, bilo koji pojedinac može da utiče. To je nemoguće”,rekla je Brnabić, nakon svečanosti povodom raspisivanje konkursa za gradnju novih objekata umetničkih fakulteta u Beogradu.

Ona je rekla da Đukanović ima svoju profesiju i “pored toga što je poslanik”.

“Da li je u skladu sa zakonom je jedini pitanje koje ja kao predsednica vlade mogu da postavim. Ja verujem u institucije, u zakon ove zemlje. Verujem u Ustav i to je to što imam da vam kažem”, rekla je Brnabić.

Koluvija, koji je optužen da je uzgajao ogromnu količinu marihuane, pre nekoliko dana je pušten iz zatvora u kućni pritvor.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar