Čavušoglu: Turska podržava evroatlantski put Kosova

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen YouTube

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je danas u Prištini da njegova zemlja podržava evroatlantski put Kosova i integraciju u međunarodne institucije.

Na zajedničkoj konferenciji sa ministarkom spoljnih poslova i dijaspore Kosova, Donikom Gervalom, on je rekao da Turska takodje podržava teritorijalni integritet i suverenitet Kosova.

“Sa gospođom Donikom smo razgovarali o daljem razvoju naših bilateralnih veza. Takođe smo razgovarali o regionalnom razvoju i njihovom uticaju na Kosovo i Tursku”, kazao je on.

Naglasio je da Turska podržava dijalog Kosova i Srbije i da dogovor treba postići diplomatskim kanalima.

“Dijalog je neophodan za postizanje stabilnosti u regionu”, rekao je Čavušoglu.

Turski ministar spoljnih poslova je dodao da je postojanje organizacije FETO, koju Turska smatra terorističkom, na Kosovu, najveća prepreka u odnosima Turske i Kosova.

“Strategija koju je (ta organizacija) napravila u našoj zemlji sprovodi se i na Kosovu. Pokušavaju da truju mlade i ulažu u medije, a sa druge strane pokušavaju da se infiltriraju u institucije. Za nas je to uznemirujuće, jer znamo da su opasni za budućnost”, rekao je Čavušoglu.

Turskog ministra spoljnih poslova su na odvojenim sastancima primili i predsednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Aljbin Kurti.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare