Dačić: Do kraja meseca IMAĆEMO DOGOVOR sa opozicijom u pregovorima bez učešća stranaca

Izvor:
Beta

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da se “daleko odmaklo” u dijalogu koji predstavnici vlasti vode sa delom opozicije bez učešća stranaca, kao i da će u narednih nedelju dana biti pripremljen tekst “oko čega su svi saglasni”.

Dačić je danas za televiziju Prva rekao da se pomaci kao rezultat tog dijaloga vide u tome da na RTS- u “raznim terminima koji nisu postojali ranije dolaze predstavnici opozicije”.

Prema njegovim rečima, u ovoj vrsti dijaloga sa opozicijom pregovara se i o “uslovima prijave za izbore za podnošenja kandidatura”, o tome “ko će da overava te potpise” podrške, kao i o biračkom spisku i kontroli glasanja.

“Dogovorili smo se da do kraja meseca probamo da napravimo dogovor o kome su svi saglasni”, rekao je Dačić i dodao da u tom roku očekuje i od predstavnika Evropskog parlamenta “neki predlog”.

On je rekao da su predstavnici Evropskog parlamenta, tokom sastanka u Beogradu na kome su započeti pregovori vlasti i opozicije uz posredovanje stranaca, najavili da će “do 1. septembra dostaviti neki tekst”, a da će naredni sastanak biti organizovan 17. i 18. septembra.

“Videćemo kakav će predlog dati predstavnici Evropskog parlamenta. Ali ako neko smatra da će okrugli sto da dovede do neke prelazne vlade, do Ministarstva za izbore, ili pitanja nacionalne frekvencije za televiziju, neprihvatljivo je da se o tome razgovara. To su teme koje ne spadaju u delokrug onoga o čemu se razgovara”, rekao je Dačić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare