Dačić: Vučić je moj kandidat za predsednika, ne vidim sebe kao kandidata

Izvor:
Beta

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas da ne vidi sebe kao kandidata te stranke na budućim predsedničkim izborima, kao i da to zavisi i od toga da li će “SPS imati svog kandidata ili će imati dogovor sa Srpskom naprednom strankom”.

Dačić je za televiziju Prva rekao da “imamo predsednika Srbije koji će se verovatno kandidovati ponovo” i da je Aleksandar Vučić njegov kandidat.

“On je moj kandidat, ja sam ga podržao na prethodnim izborima”, rekao je Dačić.

Na pitanje kako teku razgovori sa vanparlamentarnom opozicijom, oko poboljšanja izbornih uslova, Dačić je rekao da je “teško reći šta bi svaka opozicija tražila”, i da se oni koji učestvuju u pregovorima sa vlasti “uglavnom bave političkim performansama, umesto da se bave tehnologijom izbora”.

“Sastanak se održava svake nedelje, razgovaramo ne čekajući evroparlamentarce”, rekao je Dačić koji razgovore sa sedam opozicionih stranaka bez posredovanja stranaca vodi kao predsednik Skupštine Srbije.

Dačić je najavio da će “do kraja meseca napraviti još jedan krug razgovora bez posredovanja evroparlamentaraca”, u kojima učestvuju Dveri, Srpska radikalna stranka, Pokret Dosta je bilo, Zavetnici, Demokratska stranka Srbije, Zdrava Srbija i Pokret obnove kraljevine Srbije.

“Na ovim drugim razgovorima (uz prisustvo evroparlamentaraca) samo je plus tri, Tadić, Đilas i Jeremic”, rekao je Dačić. On je dodao da je predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić svoje zahteve predao Skupštini Srbije, dok su Dragan Đilas i Vuk Jeremić svoje zahteve prosledili samo Evropskom parlamentu.

Dačić je prvi sastanak predstavnika vlasti i opozicije uz prisustvo predstavnika Evropskog parlamenta, koji je održan pre nedelju dana, ocenio kao “javno slušanje”, na kome je “rekao ko je šta imao”.

“Ja bih rekao da je to bio razgovor na slobodnu temu”, kazao je Dačić i podsetio da je naredni takav sastanak zakazan za 17. septembar. Dodao je da je za njega bitno “da se vlast pokaže da je konstruktivna”, odnosno da nema izgovora za bojkot izbora.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar