25/09/2021

Politički.rs

JUČE DANAS SUTRA

ĐORĐEVIĆ: Deo opozicije na istom zadatku kao i Vučić i rade za istog gazdu

Mlađan Đorđević, predsednik pokreta Oslobođenje, Foto: Pokret Oslobođenje

ĐORĐEVIĆ: Deo opozicije na istom zadatku kao i Vučić i rade za istog gazdu

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević oglasio se povodom tvrdnje advokata Bože Prelevića izrečene na televiziji N1, da je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podstican od strane američke ambasade da prekrši odluku o bojkotu i izađe na prošlogodišnje izbore.

„Savršeno je jasno da se jedan deo opozicije nalazi na istom zadatku kao i Vučić i da radi za istog gazdu. Vučićevim sponzorima sa zapada je važno da u Srbiji postoji fasada demokratije, koju su pokušali da obezbede izlaskom opozicije na izbore“, objašnjava Đorđević.

Na taj poziv su se, prema njegovim rečima, odazvale neke stranke i pojedinci i tako prekršili prvobitnu odluku o bojkotu izbora, a sada su potvrđene sumnje da su strane ambasade uticale na tu odluku.

Đorđević je tu ubrojao i pokret Dosta je bilo Saše Radulovića i Pokret slobodnih građana, optuživši ih da su se vodili istim podsticajima kao Zelenović.

„Strane ambasade mogu da vas podstaknu, ali vam neće pomoći na izborima. To vidimo i na Zelenovićevom primeru. Naprednjaci su ga potukli i pokrali, bukvalno su mu oteli Šabac i niko od tih ambasadora ga nije zaštitio“, podseća Đorđević.

„Zapadnim ambasadama je važno da izađete na izbore i date legitimitet celom tom nameštenom procesu, ali nije im u interesu da neko ugrozi ili smeni Vučića“.

Predsednik Oslobođenja kaže da je to zato što je Vučić „potreban zapadu“ da bi isporučio obećane spoljnopolitičke ciljeve:

„Pre svega se radi o priznanju tzv. Kosova. Zbog toga će Vučić imati zapadnu podršku i zbog toga mora da postoji privid da je Vučić demokratski izabran. Za to služe Zelenovići i ostali statisti na izborima“.

Đorđević ocenjuje da je „žalosno“ što značajan deo opozicije to i dalje ne shvata, već, prema njegovim rečima, hrle na glasanje 2022. godine, iako je „jasno da ne postoji ni minimum demokratskih i medijskih uslova za slobodne izbore“.

%d bloggers like this: