Dobrica Veselinović: Koalicija za uvođenje sankcija Rusiji

Izvor:
Danas, Foto: Promo, Printscreen

U skladu s našim strateškim utemeljenjem za pristupanje Evropskoj uniji, Srbija treba da uskladi svoju spoljnu politiku sa politikom Evropske unije i Rusiji uvede sankcije, rekao je u intervjuu za sutrašnje izdanje lista Nova predstavnik pokreta Ne davimo Beograd i koalicije „Moramo“ Dobrica Veselinović.

Veselinović je u delu intervjua koji je objavljen na portalu Nova.rs ocenio da je pitanje sankcija Rusiji „teško i polarizujuće“, ali i dodao da se tome mora pristupiti „racionalno i bez emocija“.

„Nužno je reći da se radi o agresiji na suverenu zemlju, agresiji u kojoj su milioni ljudi napustili svoje domove, o agresiji koja je proizvela hiljade poginulih i štetu koja je nemerljiva. Za mene je pitanje osude rata, moralno i etičko pitanje oko kojeg nema nejasnoće“, izjavio je Veselinović.

Ukazao je da njegova politička opcija duže vreme govori da je pitanje otklona od zavisnosti od fosilnih goriva pitanje nacionalne bezbednosti zemlje.

„U skladu s tim, moramo hitno i bez odlaganja da krenemo da diversifikujemo naše izvore energije i da počnemo veliku energetsku tranziciju kroz ulaganje u održive vidove energije kao što su Sunce, geotermalna energija i energija vetra“, rekao je Veselinović u intervjuu koji će biti objavljen u sutrašnjem izdanju lista Nova.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare