Dodik: Zašto se Džonson nije setio RS ili Srbije, koja je mesecima bombardovana bez ikakvog razloga

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se ništa što se dešava danas u Ukrajini ne može porediti sa građanskim ratom u BiH, posebno ne sa Sarajevom, koji je, kako je naveo, bio veliki logor za Srbe i etnički je očišćen od Srba.

Na pitanje agencije Srna da prokomentariše izjavu britanskog premijera Borisa Džonsona (Johnson) da je “rusko granatiranje Harkova strahota koja podseća na napade na Sarajevo koje su vršili Srbi 90-tih godina”, Dodik je rekao da je Džonson u pravu “ako je mislio na naoružane bande kakve danas šetaju Kijevom, što se može videti na društvenim mrežama”.

Dodik je naveo da je i njega to “neodoljivo podsetilo na Sarajevo, kada je Alija Izetbegović dao vlast Juki Prazini, (Mušanu Topaloviću) Caci i (Samiru Kahvedžiću) Kruški, koji su počinili najmonstruoznije zločine nad Srbima”.

Radi se o predratnim kriminalcima, koji su tokom rata u BiH formirali svoje paravojne formacije i delovali u Sarajevu.

“Ne znam kako se britanski premijer nije setio Republike Srpske i Srbije, koju su (1999. godine) mesecima bombardovali bez ikakvog pravnog osnova i bez ikakvog razloga. Ili Sirije, Iraka ili Afganistana, gde su NATO snage izručile stotine hiljada smrtonosnih projektila. Ja lično ni te operacije na Bliskom istoku ne bih povezivao sa sadašnjom situcijom u Ukrajini, jer ni kontekst ni razlozi nisu za poredjenje”, kazao je Dodik.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare