Dragoljub Mićunović podržao listu Boris Tadić – Ajmo ljudi

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Jedan od osnivača Demokratske stranke (DS) i njen prvi predsednik nakon obnavljanja stranke Dragoljub Mićunović danas je podržao izbornu listu “Boris Tadić – Ajmo ljudi.

Mićunović je potpisom podržao listu za republičke izbore “Boris Tadić – Ajmo ljudi” i listu za izbore u Beogradu “Duško Vujošević – Boris Tadić – Ajmo ljudi”, saopštila je Socijaldemokratska stranka (SDS).

On je naveo da ta lista okuplja ne samo njegove stare prijatelje, već i, kako je rekao, nove ljude i one koji razumeju politiku na način na koji je on razumevao čitav svoj politički život, navodi se u saopštenju.

“Politika je bila želja da napravimo jedno uljudno i pristojno društvo, zasnovano na pravilima, institucijama, uzajamnom poštovanju i demokratskoj utakmici”, rekao je on.

Ocenio je da, umesto toga, “danas politika postaje sve više borba isljučivo za vlast.”.

Dodao je da je i na drugim listama pokušao da nadje “zrno politike” koja bi mogla da mobiliše glasače, te naveo “da nije uspeo”.

“Nalazio sam ono što apsolutno nije politika, već je jedna plemenska isključivost sa nultom tolerancijom i mržnjom. A politička utakmica bez tolerancije je nasilje”, rekao je Mićunović.

Ocenio je kao zastrašujući manir da “ako nisi sa mnom, onda si moj najveći neprijatelj”.

“Potreban nam je dijalog u kom se strane uvažavaju i koji je pitanje argumentacije, a ne moći”, podvukao je Mićunović.

Napomenuo je da je “malo starinski čovek”, te da ne voli “izdaje i prevrtače”.

“Kada je stranka u koju sam duboko razočaran na čelo dovela razne ljude koji sa demokratijom imaju nesporazum i kada sam video ko će da vodi te liste, da se mešaju različite ideologije i vrednosti i da je jedina politika samo smena ove vlasti, zapitao sam se šta to znači”, naveo je on.

Kritikovao je ta dešavanja.

“Videli smo u politici razne gluposti, ali takva nas neće daleko odvesti”, upozorio je Mićunović.

Izrazio je uverenje da će lista koju je pdoržao “uspeti da vrati u javni prostor pristojnost, argumentovan dijalog, uzajamno poštovanje i da ukloni mržnju”.

“Demokratija je u užasnoj krizi i propada ne samo zbog svojih neprijatelja, nego jer nema dovoljno prijatelja”, zaključio je Mićunović.

Podršku su, potpisima, danas dali i predsednik SDS i nosilac republičke liste Boris Tadić, košarkaški trener i nosilac beogradske liste Duško Vujošević, potpredsednik SDS i kandidat za premijera koalicije “Ajmo ljudi” Goran Radosavljević i general u penziji Sreto Malinović.

Danko o Baba Mićunu: „Đe krenuo – ona stigla!“

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare