Dželjalj Svečlja: Prošlo je vreme kada se Kosovo pokoravalo, to su shvatili i Beograd i Brisel

Izvor:
Beta

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja ocenio je danas da je prošlo vreme kada se Kosovo pokoravalo, te da su ovu poruku već razumeli Beograd i Brisel.

On je na Fejsbuku napisao da Kosovo ima suverenu vladu “koju niko ne može ucenjivati zbog udela u kriminalu i korupciji”.

“Dok je Kosovo pokazalo da ima demokratske i profesionalne institucije i da je privrženo zakonu i redu, Srbija je 13 dana koristila sva sredstva, uključujući i svoje kriminalne aktivnosti kroz blokade puteva, pretnje lokalnim Srbima, ucene i terorističke napade na javne institucije. Ali čak ni ovaj zločinački poduhvat koji je sponzorisala Vlada Srbije nije uspeo da odvrati Kosovo i naše specijalne jedinice od sprovodjenja legitimne odluke”, napisao je Svečlja na fejsbuku.

Podvukao je da je na principima reciprociteta Kosovo odlučilo da saradjuje sa saveznicima.

“Suverenitet i zakonitost će se po svaku cenu proširiti na celu teritoriju Kosova. Protiv kriminala i korupcije će se boriti na svakom uglu. Policija Kosova je za 13 dana dokazala, osim da je profesionalna, da je i spremna i da uspešno izvršava svoju misiju, da brani suverenitet države i obezbedjuje red i bezbednost, za sve bez razlike”, napisao je kosovski ministar.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar