“Gradonačelnik Bora izazvao incident, pa ga građani polili vodom”

Izvor:
Beta

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izazvao incident i verbalno ga napao na skupu građana kojima su predstavljeni planovi za iseljavanje sela Krivelj zbog proširenja borskog rudnika u vlasništvu kineske kompanije Zi Đin.

“Milikić me napao da bi skrenuo pažnju nezadovoljnih građana koji su ga kritikovali jer nije znao da im odgovori kada da odu iz svojih kuća, gde da odu niti koliko će im biti plaćenja njihova imanja. Građani su na tom zboru očekivali odgovore, a dobili su prazne priče i politička obećanja”, kazao je Aleksić u selu Krivelj.

U saopštenju Narodne stranke navodi se da je Aleksić rekao i da je Milikić “pobesneo” i počeo da mu dobacuje čim ga je video.

“Potom je krenuo da se razračunava sa mnom i predsednikom Pravnog saveta Narodne stranke Vladimirom Gajićem. Pitao me je šta hoću, odgovorio sam mu da hoću da se obratim građanima jer me je na tom skupu pominjao bez ikakvog razloga i da kažem da podržavamo građane”, naveo je Aleksić.

On je dodao da su nezadovoljni meštani Krivelja potom polili Milikića vodom, jer “nisu više hteli da slušaju njegove laži”.

“Građane Bora i meštane Krivelja okupirala je kineska firma, čiji je rudnik došao do njihovih kuća i Kinezi ulaze u njihove posede. Lokalna vlast je danas sa predstavnicima Ministarstva energetike i rudarstva organizovala zbor o iseljavanju meštana Krivelja, a jedan meštanin je rekao da je vlast borski rudnik prodala za dve godine, a da prostorni plan za to područje ne može da donese punih 10 godina”, rekao je Aleksić.

Prema njegovim rečima, vlast je teritoriju Borskog okruga predala Kinezima na upravljanje i “predala im i građane Bora”, koje teraju sa svojih ognjišta.

“Građani Srbije bi trebalo da znaju da Borsko jezero i objekti na tom jezeru pripadaju Kinezima koji ih koriste, a meštani ne mogu da ih koriste. Politika države je da Srbiju pretvori u koloniju i tome moramo stati na put”, rekao je Aleksić.

Gajić je rekao da se građani susreću sa ogromnim problemima u postupcima u kojima se određuje “pravična naknada” za vrednost imovine eksproprisane u korist rudnika.

“Sudovi ne prihvataju iznose za vrednost imovine koje je odredila Poreska uprava Ministarstva finansija, nego prihvataju veštačenja koja kineska kompanija donosi na sud i po kojima je vrednost imovine i do 10 puta manja od realne tržišne cene. Građani su ostavljeni sami sebi i sami se bore za svoje živote i pravo da žive u zdravoj sredini, koje im je prekršeno”, rekao je Gajić.

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Bor Dragan Marković kazao je da predstavnici lokalne samouprave i Ministarstva energetike i rudarstva “ni ovog puta ništa nisu rekli građanima”.

“Gradonačelnik Bora Milikić je izazvao incident da bi to prikrio. Žitelji Krivelja su to prozreli i rekli mu šta misle o njemu”, rekao je Marković, koji je i odbornik u lokalnom parlamentu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare