Haradinaj: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje s Albanijom

Haradinaj: Ići ćemo na referendum za ujedinjenje s Albaniom

PRIŠTINA: Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj najavio je danas referendum za ujedinjenje s Albanijom.

On je tokom predstavljanja izbornog programa rekao da tzv. Kosovo ne može čekati dok drugi ne budu raspoloženi da reše mnoga otvorena pitanja.

“Doći će dan kada će novi američki predsednik ili novi nemački kancelar morati da se izjasne o tome šta će reći Kosovu 2024, 2025. ili 2026. godine… Očekujte da učinimo nešto. Niti smo prihvatili niti ostavili zamrznuti sukob, niti smo prihvatili da nas razdvajaju, ali ćemo ići na referendum za ujedinjenje sa Albanijom, upamtite ovo”, rekao je Haradinaj, prenosi Kosovo onlajn.

Objasnio je da to nije pitanje ljubavi i podsetio da su kosovski Albanci pre 20 godina dali reč Zapadu da žele da poštuju zajedničku viziju da se tzv. Kosovo pridruži EU, NATO-u, da postane članica UN i da ga Beograd prizna.

“Ako EU želi da ubedi pet zemalja članica da promene stav, a Amerika je želela da nam pomogne da dobijemo priznanje Izraela, zašto nas naši evropski partneri drže tako izolovane, zašto nas ostavljaju po strani i s vremena na vreme nam kažu da smo za to krivi mi. Nisu li krive Srbija i druge susedne države, da li su one bile savršene”, rekao je Haradinaj i dodao:”ne možemo samo čekati da neko bude raspoložen da reši pitanje Kosova”.

Tanjug, Foto: Printscreen VOA

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yandex taxi
3 godine pre

Haki izduvao si ga za nezavisnost. Vidiš i ti da od toga nema ništa osim ako ti ovaj naš trut ne pokloni nezavisnost.