Haradinaj ponovo pozvao opoziciju da podrži zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen/ VOA

Predsednik Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj ponovo je danas pozvao opozicione stranke da podrže predlog o izglasavanju nepoverenja Vladi Aljbina Kuirtija, koji je pokrenula ABK.

Haradinaj je u zahtevu opozicionim strankama poručio da ako su iskrene u stavu da ovu Vladu treba zaustaviti, onda treba da podrže takav predlog.

Nakon Haradinajeve izjave, reagovala je Demokratska partija Kosova, a poslanik te stranke Hajdar Beća je u izjavi za “Gazeta Blic” rekao da je stav DPK jasan, da treba što pre izaći na izbore.

Beća je rekao da opozicija nema dovoljan broj poslanika da sruši Kurtijevu vladu, ali je naveo da rade na njenom uklanjanju sa vlasti i o tome imaju jasan i javan stav.

I poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasnići, izjavila je da opozicija nema dovoljan broj glasova za izglasavanje nepoverenja.

“Mi smo se ranije izjasnili, izabrali smo novi put. Trenutno nemamo glasova za predlog (za izglasavanje nepoverenja)”, kratko je rekla Krasnići.

Nakon događaja od poslednjih nekoliko meseci u opštinama na severu, i sankcija Evropske unije Kosovu, Alijansa za budućnost Kosova pokrenula je inicijativu za izglasavanje nepoverenja Kurtijevoj vladi.

“Stav Alijanse je da se pokrene inicijativa za izglasavanje nepoverenja premijeru Kurtiju. Predlog se zasniva na dva nedavna razvoja događaja. Prvi je opasnost po suverenitet i bezbednost na severu, a drugi je raspad odnosa sa SAD i EU. Počećemo razgovore sa političkim spektrom, sa društvom uopšte. Smatram da je taj predlog rešenje za nastalu situaciju. Premijer Kurti, umesto da sarađuje sa SAD, napravio je svoj plan, nije sarađivao sa Amerikom, on je podstakao sukob na severu koji odgovara Srbiji i Rusiji”, ocenjuju u ABK.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare