Hil ponovo naređuje: NIKO NIŠTA NE SME DA POTPISUJE SA RUSIJOM! Želimo objašnjenje Srbije

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen, Instagram/buducnostsrbijeav

Sjedinjene Američke Države žele pojašnjenje od Srbije šta je potpisano sa Rusijom u Njujorku, rekao je ambasador SAD Kristofer Hil.

„U ovim trenutku niko ništa ne bi trebalo da potpisuje sa Rusijom”, zapretio je je ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil. “Malo ko šta i potpisuje sa njom. Osim onih jadnih regruta koje mobilišu za odlazak u rat“, rekao je ambasador  u obraćanju novinarima posle regionalnog foruma „Dobro upravljanje i antikorupcijske politike u vremenima geopolitičke neizvesnosti“, koji je otvorio zajedno sa šefom delegacije EU u Srbije Emanuelom Žiofreom, prenosi N1.

Hil je rekao da su tokom prošle nedelje u Njujorku održani odlični razgovori između delegacija SAD i Srbije, a da su na kraju nedelje i posle svih tih razgovora saznali za potpisivanje protokola. Američki ambasador dodaje da nisu videli potpisani protokol, jer on nije javni dokument.

„Teško nam je da razumemo, ali želimo da čujemo objašnjenje o tome šta je u pitanju“, bio je izričit u svom zahtevu ambasador SAD.

Američki ambasador je i sada neskriveno pokazao, kao i posle naredbe da se šetnja za vreme Evroprajda mora održati, da je u stvari on prava vlast u Srbiji a da su Aleksandar Vučić i njegov režim samo odlično plaćeni saradnici okupatora, još jedni u nizu mnogih od 2000. godine. Da je drugačije i da Aleksandar Vučić nije kineska replika Milana Nedića, već danas bi Kristofer Hil pakovao kofere zbog proterivanja od strane vlasti nezavnisne i ponosne Srbije.

Nit je Vučić neka vlast, nit je Srbija nezavisna a još manje ponosita.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Nikola Selaković i Sergej Lavrov su na marginama održavanja Generalne skupštine UN u Njujorku potpisali Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja za naredne dve godine.

Pročitajte još  Montgomeri i dalje Vučićev savetnik: Kupiće par aviona od Rusa pa će ući u partnerstvo sa Zapadom

Selaković je rekao da je u pitanju tehnička stvar, koja se obavlja od 1996. godine, a da sporazum napadaju „oni koji ga nisu ni videli“. Kako je rekao, taj plan sadrži buduće poteze oko konsultacija u UN oko Kosova, o bilateralnim odnosima i multiratelarnim aktivnostima, a u njemu nema bezbednosne politike.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare