“Izliv nasilja je proizvod pakta režima Aleksandra Vučića sa srpskim podzemljem”

“Izliv nasilja je proizvod pakta režima Aleksandra Vučića sa srpskim podzemljem”

Udružena opozicija Srbije ocenila je da je najnoviji izliv nasilja u Srbiji produkt “dugotrajnog, sad već javnog pakta režima Aleksandra Vučića sa srpskim podzemljem”.

Kako se navodi u saopštenju, stravične scene prebijanja i lomljenja ruku onesevešćenom mladiću u Novom Sadu posledica su tolerisanja kriminalnih grupa, “čiji pripadnici uživaju zaštitu države koja ih, po potrebi, koristi protiv sopstvenih građana”.

“Najnoviji događaji pokazuju posledični niz i vezu između mučkog prebijanja ljudi od strane policijskih i parapolicijskih snaga na protestima početkom jula u Beogradu, ali i najnovije eskalacije nasilja širom Srbije. Sve je to dokaz povezanosti SNS režima, policijskog vrha i razularenih kriminalnih bandi. Postojeći policijski vrh nakon afera poput Jovanjice, Krušika ili ranije Savamale pokazuje da je u službi jedne stranke i zaštite njenih kriminalnih krakova”, istakli su iz Udružene opozicije Srbije.

Ističu da oslobađanje Zvonka Veselinovića i Caneta Subotica, veze Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi sa Dijanom Hrkalović, oslobađanje Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja optuženog za ubistvo i pored nađenog DNK na mestu zločina, “jasno pokazuju direktnu povezanost režima Aleksandra Vučića i srpskog podzemlja”, prenosi portal Nova.rs.

"Izliv nasilja je proizvod pakta režima Aleksandra Vučića sa srpskim podzemljem"
Printscreen

“Danas se kriminalci kreću u blindiranim vozilima, dok pripadnici njihovog obezbeđenja imaju značke MUP. Ništa se nije desilo povodom ubistva na pumpi na Voždovcu, iako postoji snimak ubistva, a isto je i kod mnogih drugih “nerazjašnjenih” slučajeva. Najnovije dešavanje u Novom Sadu, gde se nedeljama zataškavao stravični zločin, od koga se ledi krv u žilama, ostao bi u tajnim policijskim dosijeima da nije bilo građana. Na ovom slučaju vidljiva je sprega vrha policije, koja štiti novosadske policijske čelnike, čak i kada su pojedinci, pod njihovom nadležnošću, prekomerno primenjivali silu prema detetu ometenom u razvoju”, dodaju.

Udružena opozicija zaključuje da, ovakvi događaji, koji se dešavaju svaki dan širom Srbije, “šire strah, podstiču nesigurnost građana i izazivaju ozbiljnu zabrinutost, a uz to ponižavaju one policajce koji savesno rade svoj posao”.

“Sve sa ciljem širenja što većeg straha među ljudima, da bi se njima lakše upravljalo i manipulisalo”, zaključuje se u saopštenju.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare