Još jedan bivši član DS prelazi u SNS: Vučić najavio ujedinjenje SNS-a i SPAS-a

Još jedan bivši član DS prelazi u SNS: Vučić najavio ujedinjenje SNS-a i SPAS-a

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas će biti formirana radna grupa koja će krenuti u razgovore sa liderom Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandrom Šapićem o ujedinjenju u jednu stranku.

“Danas sam podneo predlog Predsedništvu stranke, koji je jednoglasno prihvaćen, da formiramo radnu grupu koja će krenuti u pregovore sa Šapićem o ujedinjenu u jednu političku stranku”, rekao je Vučić nakon sednice Predsedništva SNS i dodao da će zahtev biti poslat sutra.

Kako je rekao, u narednih mesec dana bi moglo da dodje do ujedinjenja te dve stranke.

Aleksandar Šapić je ko zna koji po redu bivši član Demokratske stranke, koji je uvideo Vučićevu viziju i preleteo u njegov zagrljaj, pa time još jednom dokazao dugogodišnju štetočinsku ulogu te propale organizacije, kao i to kakve se sve moralne i svakojake druge nakaze bave politikom, u ovoj nesrećnoj zemlji..
Šapić je pomoćnik gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa postao 2009. godine i na toj funkciji je bio do izbora na mesto predsednika opštine Novi Beograd, u junu 2012. 
U julu 2011. godine izabran je za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu. Tu funkciju je napustio u junu 2013. godine. 
Od 27. juna 2012. godine predsednik je opštine Novi Beograd. Posle izbora 2016, na kojima je lista koju je predvodio osvojila 21 odborničko mesto od ukupno 49 u opštini Novi Beograd, ponovo je izabran na funkciju predsednika opštine. 
Demokratsku stranku napustio je u novembru 2014. 

Aleksandar Vučić je rekao da je zakazana sednica Glavnog odbora stranke, kao i da će na toj sednici biti zakazana skupština stranke za oktobar, a da će se pre skupštine održati unutarstranački izbori.

“U oktobru ćemo izaći sa novim timom koji ćemo predstaviti gradjanima Srbije za predstojeće izbore na više nivoa, koji će biti održani na proleće 2022. godine”, rekao je Vučić.

Ako Priština podnese tužbu za genocid, garantujem da će Srbija izaći kao pobednik

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da “garantuje” da će u slučaju da Priština podnese tužbu za navodni genocid na Kosovu, Srbija “iz svega toga izaći kao pobednik”.

Komentarišući takve najave prištinskih političara, Vučić je kazao da oni to pitanje ne mogu sami da pokrenu jer nisu suverena zemlja.

“Moraće to da urade pod tudjom zastavom a to bi onda izazvalo druge vrste komplikacija ali garantujem da će Srbija iz svega toga izaći kao pobednik”, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle sednice Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu.

Ocenio je i da vreme nije saveznik Srbiji u rešavanju kosovskog pitanja.

“Plašim se da oni koji najavljuju tužbe za genocid jasno govore da im nije stalo do dijaloga”, rekao je Vučić.

Kazao je da ga u narednom periodu očekuje “mnogo važnih” sastanaka, izmedju ostalih i sa generalnim sekretarom NATO pakta Jensom Stoltenbergom u Briselu.

Vučić je rekao i da se “dugo” nije obradovao nekom pismu, posebno ako dolazi iz Brisela, kao što se obradovao pismu koje mu je u vezi sa saradnjom sa EU na izgradnji brze pruge Beograd-Niš-Preševo uputila predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

“Time ćemo da uštedimo 700-800 miliona evra, to ćemo da dobijemo od evropskih poreskih obveznika ali to neće da promeni njihovo mišljenje o Kosovu”, kazao je Vučić.

Još neko vreme ostajem na čelu SNS, da doprinesem borbi protiv tajkuna i kriminalaca

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je večeras da želi da ostane “još neko vreme” na čelu SNS kako bi doprineo borbi protiv “tajkuna i kriminalaca koji su razorili Srbiju”.

Obraćajući se novinarima posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu, Vučić je kazao da će “dok hoda i postoji” nastaviti “nesmanjenjom žestinom” da se bori protiv “najgorih u Srbiji”.

“Želim da bar do skupštine stranke u oktobru doprinesem borbi protiv kriminalaca i tajkuna. To je jedan od snažnih motiva koji me drži na tom mestu, da pružim otpor onima koji su uništili i opljačkali Srbiju i kojima sam opsesija”, rekao je Vučić.

Ocenio je da je SNS “svakako izgubila” predstojeće izbore u Beogradu, samo je kako je dodao, ostalo “šta će narod da kaže”.

“Što se tiče predsedničkih izbora, najgore bi bilo da mene kandidujemo jer onda sigurno gubimo”, rekao je lider naprednjaka.

Upitan da li očekuje da Krizni štab na sutrašnjoj sednici donese odluku o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata, Vučić je kazao da se nada popuštanju mera.

“Nadam se da će od petka otvoriti restorane i kafiće ali ću slušati šta kažu stručnjaci. Tako smo počeli i uz ogromne žrtve od 6.500 gradjana, verujem da ćemo biti uspešniji od drugih i da ćemo pobediti tu pošast”, kazao je Vučić.

Beta, Politički.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare