JUGpress: Zašto su Albanci bojkotovali svoje kandidate za poslanike?

Izvor:
JUGpress, Foto: JUGpress

Albanci sa juga Srbije neće imati nijednog poslanika u Skupštini Srbije posle ovih izbora, pokazuju podaci Republičke izborne komisije.

U prošlom sazivu su imali troje poslanika.

Albanci sa juga Srbije nisu ih glasali svoje liste za parlamentarne izbore iz dva razloga”, smatra Nedžat Behljuli, vlasnik TV Spektri iz Bujanovca.

Foto: JUGpress

Na izbore su nastupali sa dve odvojene lista. Iako su znali da će teško proči cenzus zbog podele glasova, albanskim političarima je bio važnije redosled na listi za poslanike nego interes gradjana, i upravo zbog toga su ih kaznili birači”, rekao je Behljuli za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress.

Kaže da je drugi razlog to što su, “upravo oni koji su učestvovali na izbore za poslanika, pozvali birače da bojkotuju predsedničke izbore da bi, navodno, dokazali da ne priznaju državu Srbiju kao svoju”.

Ali, narod više nije ovca, razume igru i manipulisanje svojih lidera koji su na političkoj sceni u Bujanovcu i Preševo više od dve decenije i ovoga puta ih je na najbolji način obrukao”, rekao je Behljuli.

Mala izlaznost albanskih birača na ovim izborima, izašlo je približno 15% od ukupnog broja sa pravom glasa je rezultat prazne retorike koja se odvija u čitave tri decenije na ovim prostorima“, kaže za Regionalnu informativnu agenciju JUGpress Jeton Ismaili, urednik portala Folonline na albanskom jeziku iz Bujanovca.

Foto: JUGpress

Izgleda da je ogromna većina Albanaca izgubila poverenje u svoje političare i zbog manjka rezultata za sve ove godine jer obećanja data u svim predizbornim kampanjama nikada nisu ostvarena”, smatra Ismaili.

Dodaje da je “ljudima dosta priče gde se za sve krivi Beograd a sa druge strane, na lokalu, gde vladaju albanske stranke, vlada nepotizam i stranački klijentelizam”.

“Zbog ovih politika sve veći broj mladih napušta ovo područje i nije im stalo do izbora, ukljućujući i ove parlamentarne. Njima je sve isto, uopšte im nije briga da li će da Albanci imati predstavnike u parlamentu ili ne”, zaključio je Ismaili.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare