Koha: Priština ponovo uvodi mere reciprociteta Beogradu?

 

Vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem ponovo će uvesti mere reciprociteta Beogradu, tvrdi prištinski list „Koha“, pozivajući se na izjavu portparola vlade tzv. Kosova.

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je uoči parlamentarnih izbora 14. februara da će, u slučaju pobede, uvesti mere reciprociteta između ostalih i za ostatak Srbije.

Sada 17 dana po izboru za premijera, očekuje se da ispuni to obećanje, piše „Koha“ i navodi da će mere biti uvedene „svakoj državi koja negira suverenitet Kosova“.

Portparol takozvane vlade Kosova rekao je za taj list da će recipročne mere stupiti na snagu i da je to „pravo koje proističe iz jednakosti, suveretniteta i nezavisnosti države da zaštiti svoje građana od arbitrarnog ponašanja i kršenja njegovih prava koje čine druge zemlje“.

„To je obaveza za vladu i premijera Kurtija da zaštiti građane Kosova i u interesu je države Kosovo“, naveo je portparol vlade.

„Recipročne mere će uslediti za svaku državu, uključujući i Srbiju, u svim oblastima gde su jednostrane akcije koje krše princip jednakosti i potpisane sporazume“, dodaje se u izjavi listu „Koha“, prenosi B92.

Sputnjik

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare