Kurti : Razgovori sa Beogradom treba da rezultiraju obostranim priznanjem nezavisnosti

Izvor:
Beta

Premijer Kosova Aljbin Kurti (Albin) izjavio je juče tokom sastanka sa delegacijom Evropskog saveta za spoljne poslove (ECFR) da Priština sa Beogradom razgovara o statusu “Kosova i Srbije”, rešavanju pitanja dugova, ratne štete i reparacije i da to treba da rezultira “obostranim priznanjem” nezavisnosti.

Tokom sastanka sa predvodnicom delegacije ECFR Vesele Černeva, Kurti je istakao posvećenost kosovske Vlade u borbi protiv korupcije i kriminala i otvaranju novih radnih mesta, kako bi se pružile jednake mogućnosti za sve, saopštio je njegov kabinet.

Kurti je izdvojio ciljeve stvaranja povoljnog ambijenta za privlačenje stranih investitora kako bi se stvorila stabilne privrede i razvijalo Kosovo, i naveo je podatak Svetske banke da ekonomski rast iznosi 9,9 odsto.

“Zbog povećanja poverenja gradjana u vladu, povećani su i budžetski prihodi, strane investicije i doznake iz dijaspore. Svi ovi faktori uticali su na zdravlje i rast privrede”, rekao je on.

Delegacija je bila zainteresovana za ukupna dešavanja tokom ovih sedam meseci upravljanja, sa akcentom na regionalnu saradnju i razgovore sa Srbijom.

U saopštenju se ističe da regionalna saradnja treba da bude ekonomska, ali i zasnovana na vrednostima kojima se unapredjuju prava i slobode.

Delegacija Evropskog saveta za spoljne poslove izrazila je podršku radu i ciljevima Vlade, zaključuje se u saopštenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar