Kurti se pridružio Vučiću i uveo sankcije Belorusiji

Izvor:
Beta, Politički.rs, Foto: Printscreen

Vlada Kosova, čiji je predsednik Aljbin Kurti, sankcionisala je 183 osobe i 26 entiteta Belorusije, koji su povezani sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom, saopšteno je iz vlade Kosova.

Kosovo će prema pojedincima i entitetima iz Belorusije primeniti sankcije koje je uveo Savet Evropske unije, koje se odnose na zamrzavanje imovine na Kosovu, zabranu putovanja i zabranu fizičkih i pravnih lica Kosova da direktno ili indirektno ulažu sredstva za sankcionisana lica i entiteta.

“Odluku o sprovođenju sankcija koje je Savet Evropske unije uveo protiv 183 pojedinca i 26 entiteta Belorusije koji su povezani sa režimom predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka, donela je vlada Kosova. Sankcije se sastoje od zamrzavanja sredstava na Kosovu zabrana putovanja sankcionisanim licima i zabrane fizičkim i pravnim licima sa Kosova da direktno ili indirektno plasiraju sredstva kažnjenim licima i subjektima”, navedeno je u saopštenju vlade Kosova.

Podsetimo, režim Aleksandra Vučića se još ranije pridružio paketu evropskih sankcija protiv Belorusije, te se ova odluka Aljbina Kurtija, među analitičarima, smatra kao usklađivanje zajedničke politike Kurtija, Vučića i Edija Rame .

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar