Milivojević: Vučić postavlja Lončara na čelo BIA kako bi se mafijaški kumovi zaštitili

Izvor:
N1, Foto: Ilustracija

Srđan Milivojević, funkcioner Demokratske stranke, objavio je na mreži Iks da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić noćas odlučio da postavi Zlatibora Lončara na mesto direktora Bezbednosno informativne agencije.

Zlatibor Lončar je obavljao funkciju ministra zdravlja, ali je prilikom formiranja nove Vlade, ostao bez te funkcije, podseća N1.

Printscreen/ N1

„Pošto je mafijaški režim pred porazom kako bi njegovi kumovi zaštitili nelegalno stečeni kapital, noćas je Aleksandar Vučić doneo odluku da Zlatibora Lončara postavi na čelo BIA. Doktor smrt u obračunu sa opozicijom treba da opravda nadimak i obezbedi opstanka na vlasti“, napisao je Srđan Milivojević.

Takođe, Milivojević je dodao i sledeće: „Imenovanje su noćas proslavili Prvi kum Srbije Nikola Petrović i Prvi kontroverzni biznismen Zvonko Veselinović!“.

Podsećamo, doskorašnji šef BIA Aleksandar Vulin podneo je nedavno ostavku na tu funkciju.

Zakonu o BIA navodi se samo da „Radom Agencije rukovodi direktor, koga postavlja i razrešava Vlada“, ali ne i šta se dešava u slučaju da direktor podnose ostavku ili bude smenjen.

Novog direktora BIA ne može dobiti sve do formiranja nove Vlade Srbije, imajuću u vidu da je trenutni sastav izvršne vlasti u tehničkom mandatu.

Prema Zakonu o Vladi, naime, vlada kojoj je prestao mandat može vršiti samo tekuće poslove i ne može predlagati Narodnoj skupštini zakone i druge opšte akte niti donositi propise, izuzev ako je njihovo donošenje vezano za zakonski rok ili to nalažu potrebe države, interesi odbrane ili prirodna, privredna ili tehnička nesreća.

Posećamo da se predsednik Srbije, ranije oglašavao o „smeni Vulina“.

„Možda sam i planirao sam da ga smenjujem, a sad ne mogu… Eto Vulina. Produžiše mu mandat“, ocenio je predsednik Republike gostujući na TV Pink u septembru ove godine.

Direktora BIA, međutim, imenuje Vlada Srbije, a on po funkciji odgovara Skupštini i Vladi Srbije, te nije jasno kako je to predsednik Republike „planirao da ga smeni“, niti kako on odlučuje o njegovom mandatu.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare