Mlađan Đorđević: Stvari izlaze na čistac, Vučić će pasti sa vlasti na temi Kosova

Izvor:
Politički.rs, Foto: Nova.rs/Zoran Lončarević, Politički.rs

Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević danas je u izjavi medijima oštro kritikovao stav predsednika “Srpske NATO stranke” Aleksandra Vučića da prihvati tzv. plan o normalizaciji odnosa Srbije i Kosova.

On je ocenio da se Vučić još jednom „pokazao kao slab i ponizan pregovarač“ koji, prema njegovim rečima, ne ume da brani interese Srbije.

Vučić je poklekao i prihvatio ilegalnu separatističku državu posle kratkog sastanka sa nekoliko ambasadora koji su mu malo pripretili“, kaže lider Oslobođenja.

On je podvukao da je status Kosova i Metohije definisan Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244, te da nikakav pritisak ambasadora niti referendumi koji se sada pominju to mogu da promene.

„Priča o referendumu je samo bacanje prašine u oči građanima Srbije i davanje podrške Vučićevoj politici“, smatra Đorđević.

Prihvatanje evropskog plana Đorđević naziva „izdajom“, „kršenjem domaćeg i međunarodnog prava“ i „gaženjem srpskog ustava i srpske istorije“, te poziva sve rodoljubive organizacije, Srpsku pravoslavnu crkvu, akademsku zajednicu, kao i patriote širom Srbije i srpske dijaspore da se tome odupru.

Predsednik Oslobođenja je podsetio da je ovaj pokret upozoravao javnost da Vučić ide ka puzećem priznanju nezavisnosti Kosova, te da je to bilo jasno kada je prethodnih godina elektroenergetski sistem u pokrajini predat Prištini i kada je prihvaćen sporazum oko registarskih tablica.

To su bila jasna upozorenja za sve koji su hteli da vide, a nažalost mnogi na političkoj i javnoj sceni su se pravili da ne vide.“

Đorđević je objasnio da posebno misli na opozicione stranke, koje sada „glume iznenađenje i zatečenost“, te nemaju nikakav odgovor na veleizdaju.

I građanska i takozvana patriotska opozicija ne shvataju da je Vučić na temu Kosova došao na vlast, a na temi Kosova će i pasti. Pravo je pitanje zašto opozicija sada mlako reaguje, to neka ocene građani“, kaže lider Oslobođenja.

On zaključuje da su stvari sada „izašle na čistac“ i da će svi politički i društveni akteri morati da se opredele „da li su za Vučića i izdaju Kosova, ili su protiv“.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare