NUNS: Vulin da prestane da targetira novinare

NUNS: Vulin da prestane da targetira novinare
Logo
Izvor:
Beta

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je juče ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da “prestane da targetira novinare” pošto je na televiziji B92, novinara Vuka Cvijića nazvao “članom stranke Vuka Jeremića”.

Iz udruženja su ocenili da je prethodnih godina “učestala praksa državnih funkcionera i provladinih medija da etiketiraju nezavisne novinarke i novinare i lažno ih optužuju za partijski angažman”.

“Informer je u januaru prošle godine napisao na svom sajtu da je Cvijić član Narodne stranke a nakon reakcije našeg udruženja i medijske zajednice, ta lažna objava je uklonjena”, stoji u saopštenju.

NUNS je najavio da će taj slučaj registrovati u Bazi napada i pritisaka na novinare i o njemu obavestiti međunarodne organizacije.

“Novinarska profesija nije i ne sme da bude u službi politikantskog potkusurivanja, niti služi za predizborne obračune sa političkim rivalima i niko ne sme, pogotovo predstavnici vlasti, da se na ovakav način ophodi prema našim kolegama i koleginicama”, naveli su iz Nezavisnog udruženja novinara Srbije.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar