Objavljen snimak kako Vučić naručuje pitanje od novinara (AUDIO)

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Ekološki ustanak saopštio je da je došao u posed audio snimka iz 2017. godine na kome se, kako navode, „jasno čuje“ kako Aleksandar Vučić nekadašnjoj direktorki Tanjuga Branki Đukić, a sadašnjoj savetnici predsednika, govori „koje pitanje da mu postavi“.

Na audio snimku koji je objavljen na Youtube čuje se kako Vučić u dva navrata govori Đukić da mu postavi pitanje kako komentariše dešavanja u Makedoniji i kakva je njegova poruka građanima.

Na snimku se ne čuje se ceo Vučićev odgovor, ali u medijima iz aprila 2017. postoje citati te izjave.

Ona glasi:

„Kao predsednik vlade Srbije i kao izabrani predsednik Republike Srbije uvek sam činio sve za održavanje najboljih odnosa između Beograda i Skoplja i između Srbije i Makedonije.

Mislim da građani Makedonije to dobro znaju i poštuju način na koji se Republika Srbija odnosila prema građanima Makedonije, ali i prema državi Makedoniji.

Veoma sam zabrinut zbog svih večerašnjih događaja i moja jedina poruka je, a mislim da ljudi u Makedoniji dobro znaju da to dolazi od njihovog iskrenog prijatelja, je da ih zamolim da sve probleme i nesuglasice rešavaju na miran način, da, ako imam bilo kakvo pravo, da kažem da je smirivanje situacije sasvim sigurno u najvećem interesu i Makedonije i njenih građana, a sve druge stvari i svi drugi problemi mogu da se rešavaju za pregovaračkim stolom, na miran način, u mirnoj atmosferi.

Ovo više i nije samo makedonski problem, već postaje problem svih nas koji ovde živimo i bolje je da odmah zaustavimo sve probleme, i da obezbedimo mir i stabilnost za našu decu.

I zato molim sve u Makedoniji, i one koji su mi i poznanici, a neki i prijatelji, ali i one koje ne poznajem, da samo razumeju ovu poruku kao dobronamernu i da učine sve da ponovo zavladaju mir i sigurnost za sve građane Makedonije, a u Srbiji ćete uvek imati iskrenog i odanog prijatelja“.

Vučić se oglasio nakon što je došlo do nereda u Skoplju. Policija je tada intervensala posle upada pristalica VMRO DPMNE u Sobranje. Tada je povređeno oko 100 osoba, a privedeno osmoro.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare