Oglasila se sirena za uzbunu u Kosovskoj Mitrovici: Građani u panici (VIDEO)

Izvor:
Danas, Foto: Printscreen

Već nekoliko minuta u severnom delu Mitrovice čuje se sirena za uzbunu.

Sirena je veoma intenzivne jačine zvuka, mnogi građani su uspaničeni, a posebno ljudi sa malom decom koje su se zatekle na ulici, piše KoSSev.

Zamenik komandira Kosovske policije za region Sever Besim Hoti trenutno nema saznanja da se bilo šta dešava u severnom delu grada, osim sirene koju i sam čuje.

U međuvremenu, sireni u severnom delu Kosovske Mitrovice pridružile su se i druge, uključujući i jednu na krovu automobila koji je velikom brzinom projurio iz pravca Zvečana ka centru grada, javlja reporterka N1. Vidljivo je kretanje i vozila Hitne pomoći sa takođe uključenim sirenama.

Podsećamo, Premijer Kosova Aljbin Kurti održao je sednicu Saveta bezbednosti, na kojoj je razgovarano o bezbednosnoj situaciji u zemlji i međuinstitucionalnoj aktivnosti u cilju sprovođenja zakonitosti i vladavine prava na Kosovu.

Sutra, 1. avgusta 2022. godine, počinje primena odluke Vlade od 29. juna za početak konverzije registarskih tablica u zvanične Republike Kosovo i za granični prelaz sa privremenim deklaracijskim listovima koji zamenjuju lična dokumenta iz Srbije, kao i rok za prekrivanje srpskih državnih simbola i oznaka, za vozila koja ulaze na našu teritoriju. Ovaj rok se odlaže do 31.10.2022“, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, institucije su razradile sve tehničke i administrativne procedure za sprovođenje ovih odluka.

„Naše institucije su već razradile sve tehničke i administrativne procedure za sprovođenje ovih odluka i s tim u vezi uveravamo naše građane da će biti smanjena mogućnost zamene nelegalnih registarskih tablica, kao i prolaska građana na graničnim prelazima, biti obrađeno brzo, bez prepreka i u realnom vremenu“, navodi se u saopštenju.

Dalje se ističe da je odluka Vlade Kosova u funkciji bezbednosti, uspostavljanja javnog reda i zakonitosti vladavine prava. Stoga, institucije Republike Kosovo ostaju posvećene i ujedinjene da odgovore na svaku bezbednosnu situaciju, uvek u koordinaciji i bliskoj saradnji sa strateškim partnerima.

Kako je danas istakao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, situacija za naš narod na Kosovu i Metohiji je veoma komplikovana i složena, koji, kako je rekao, misli da nikada Srbija nije bila u složenijoj situaciji nego danas.

„Doneli su odluku da nameću stvari na koje nemaju pravo, pre svega narodu na severu Kosova. Oni su poslali svoje jedinice sa 21 tonom goriva na administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, sa željom da zaustave sve one koji imaju srpske lične karte. To treba da počne večeras u ponoć“, naglasio je Vučić

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare