Opozicija traži parlamentarne i beogradske izbore: Dok ne dobije odgovor od Vučića blokira sednicu parlamenta

Izvor:
Danas, Foto: Printscreen N1

Opozicija zaheteva parlamentane i beogradske izbore. Uspehom na parlamenzarnim izborima mogu se ispiniti zahtevi protetsa Srbija protiv nasilja. Za to je potreba podrška građana. Naredni protest Srbija protiv nasilja je u petak, a ide se do televizije Pink, rečeno je na konferenciji za novinare dela opozicije danas u Skupštini Srbije.

„Do sada smo se u paralemntu kao opozicija i poslanici borili da se zahtevi protesta Srbija protiv nasilja ispune. Bili smo u parlamentu a građani ispfred Skupštine i tražili uspunjenje zahteva. Nažalost nisu ispunjeni zahtevi te stoga smo doneli odluku da ako se to desi prelazimo na drugačije načine delovanja, rekao je Zoran Lutovac, predsednik DS na konferenciji za novinare.

Opozicija zahteva hitan odgovor Aleksandra Vučića, predsednika Srbije,  i dok ne dobije odgovor blokira današnju sednicu parlamenta i nastavlja sa protestima na kojima će tražiti datum i raspisivanje izbora.

Naredni protest Srbija protiv nasilja biće u petak, rekao je Radomir Lazović iz Zeleno levog fronta.

Kako je dodao, građani će se okupiti ispred Vlade Srbije i upititi ka televiziji Pink koja je nastavila sa širenjem mržnje u našem društvu.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta rekao je da je od prvog dana ove skupštine zgažen Ustav. On je podsetio da je predsednik skupštine Vladimir Orlić zgazio Ustav jer je odbio da se raspravlja o narodnoj inicijativi o zabrani iskopavanja litijuma.

„Ne želimo da živimo kao robovi u zemlji koju kontroiliše Aleksandar Vučić. Građani moraju da budu spremni. Ovo je mesto gde hara lopovluk, koje kontroliše Vladimir Orlić na čelu sa kriminalnom organizacijom Aleksandra Vučića. Dobili smo Skupštinu koja je sve samo ne ono što treba. Oni su zemlju promenili u Kolumbiju. Naša obaveza je da jednom kažemo dosta više, ne želimo da živimo kao robovi. Naša obaveza je da to uradimo na jedini mogući način – da se prekine rad Skupštine. Pozivam građane na opštu mobilizaciju, nema rada, idemo na izbore, nećemo da zavisimo od milostinje vlasti. Hvala svim kolegama koji su pristali na ovom. Danas neće biti Skupštine.“, naveo je Jovanović.

Potpredsednik SSP Borko Stefanović naveo je da opozicija traži uređivanje matičnih knjiga i biračkog spiska kao i uređivanje rada REM.

Prema njegovim rečima, moraju se ispuniti preporuke misije OEBS kako bi se stvorili demokratski uslovi za održavanje izbora.

Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić pozvao je građane na ujedinjenje i poručio Vučiću da raspiše parlamentarne i beogradske izbore do kraja godine.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare