ORLIĆ: Izborni uslovi fantastični; TADIĆ: Đilas ruši jedinstvo opozicije a imamo šanse da pobedimo i van Beograda

Izvor:
Beta, Politički.rs

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić ocenio je za RTS da su izborni uslovi u Srbiji “fantastični”, a da opozicija koja nije izašla na izbore to najbolje zna.

“Oni gde god mogu da izađu na ‘mufte’ to i urade i kriju se iza grupa građana. Izlazili su na izbore za narodne poslanike 2016. godine a onda i 2017. Oni najbolje znaju da su izborni uslovi dobri, kakve nikada nisu hteli da pruže dok su bili na vlasti”, rekao je on.

Po svemu sudeći, čovek koji je “mufte” izašao na izbore na Vračaru i jedva skupio 2000 glasova, slaže se sa Orlićem da su izborni uslovi fantastični jer mu bojkot Vučićevih izbora ne pada na pamet. Čovek već razmišlja o izbornoj pobedi.

Blago njemu, šta drugo može da se kaže.

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić ocenio je da je štetno insistirati da opozicija ima šanse samo na izborima u Beogradu jer se time demotivišu apstinenti u Srbiji.

“Izbori su dovoljno daleko, tako da itekako postoji mogućnost da se i u drugim delovima zemlje podgine šansa za pobedu opozicije. Međutim, to se neće destiti ukoliko insistiramo samo na Beogradu jer ćemo time obeshrabriti ionako demotivisane građane”, kazao je Tadić za današnji “Blic”.

Tadić je istakao da je siguran da i ostatak zemlje želi da bude “oslobođen kriminalne vlasti” kao i Beograđani, i da oni nikako ne smeju biti zanemareni.

On je naglasio da je pogrešno da opozicija diskutuje u medijima o najefikasnijem načinu na koji bi trebalo da izadje na izbore na proleće, već da bi trebalo da to međusobno dogovore, kako je i ranije predlagao.

“Taj poziv upućen od septembra prošle godine i ponovio sam ga i nakon što je (predsednik Stranke slobode i pravde Dragan) Đilas izašao sa predlogom jedinstvene liste u Beogradu. Nažalost, upravo oni koji u medijima najviše zagovaraju jedinstvo, u praksi najviše odbijaju pozive na zajedničke sastanke i koordinaciju”, ocenio je on, očigledno  aludirajući na Dragana Đilasa.

Tadić je ponovo pozvao ostatak opozicije da se sastanu kako bi dogovorili način na koji će nastupiti na izborima.

“Konsolidacija opozicione borbe mora biti iznad svih pojednačnih interesa i to ne sme biti pitanje monopola, već zajedništva i iskrene namere i volje”, rekao je on.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar