Otadžbina: Kosovska policija odsekla srpska sela, prema Brnjaku oformljena karaula!

Izvor:
Beta, Foto: Printscreen

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” saopštio je danas da je nekoliko sela u opštini Zubin Potok potpuno odsečeno od sveta nakon odluke kosovske specijalne policije da prekopa seoske puteve u blizini administrativne linije s centralnom Srbijom.

Logo

“Pre tri dana policija samoproglašene republike Kosovo organizovala je i buldožerima prekopala put kod sela Pragova i Banje u opštini Zubin Potok. Ovo su odradili, kako kažu, zbog sprečavanja nelegalne trgovine robom.

Prekopavanjem ovih puteva totalno su odsečena i nemaju nikakvu komunikaciju sela: Gornje i Donje Vitakovo, Drainoviće, Žarevo, Paruce, Zečeviće i Junake. Trenutno do ovih sela može da se stigne samo kozijom stazom”, navela je “Otadžbina”.

Istovremeno, dodaje se u saopštenju, prema administrativnom prelazu Brnjak oformljena je klasična karaula koju kosovska policijska služba naziva graničnom policijom.

“U suštini to su pripadnici bezbedonosnih snaga Kosova preobučeni u uniforme policije koji na ovaj način zaokuržuju državnost ‘Kosova’. Dok u isto vreme Priština uklanja sve prelaze prema Albaniji, prema centralnoj Srbiji utvrdjuje granične postave gde su locirane vojne i policijske snage separatista”, stoji u saopštenju.

Navedeno je da se isto dešava i u opštini Leposavić gde su zbog navodne nelegalne trgovine robom prekopani brojni putni pravci i odsečen veliki broj srpskih sela.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar