“Otadžbina”: Ostala je SAMO GOLA LAŽ od Vučićeve krilatice „Ne dam Trepču, ne dam Valač, ne dam Gazivode“

Narodni pokret Srba sa KiM “Otadžbina”: Od Vučićeve krilatice „Ne dam Trepču, ne dam Valač, ne dam Gazivode“ ostala je samo gola laž

Od Vučićeve krilatice „Ne dam Trepču, ne dam Valač, ne dam Gazivode“ ostala je samo gola laž.

Prenos prava snabdevanja, distribucije i prometa električne energije na severu Kosova i Metohije sa Elektro-mreže Srbije na KOSTT predstavlja još jedan dokaz veleizdajničke politike Aleksandra Vučića, navodi se u saopštenju narodnog pokreta Srba sa KiM “Otadžbina”.

“Otadžbina”: Ostala je SAMO GOLA LAŽ od Vučićeve krilatice „Ne dam Trepču, ne dam Valač, ne dam Gazivode“
Logo

Istovremeno, svedoci smo svakodnevnih pokušaja da se pažnja javnosti skrene sa postojanja dokumenata koji dokazuju ove tvrdnje i koje su prethodnih dana iznosili pojedini mediji kao što su portal „Kossev“, „Večernje novosti“ i mnogi pojedinci među kojima i Mlađan Đorđević predsednik pokreta „Oslobođenje“.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković prilikom jučerašnje posete severu Kosova i Metohije pokušao je da demantuje bolnu činjenicu da se Srbija još potpisivanjem Briselskog sporazuma odrekla svoje imovine u svojoj južnoj pokrajini. Da li će prenos prava snabdevanja, distribucije i prometa električne energije biti izvršen 14. decembra, kako su poslednjih dana tvrdili neki mediji, ili će to biti učenjeno nekoliko dana ili meseci kasnije, neće promeniti žalosnu činjenicu da će se Srbija odreći elektro-energetske mreže na Kosovu i Metohiji, ističu u pokretu “Otadžbina”.

Ako je istina ono što tvrdi Petar Petković da se Srbija neće odreći elektro-energetskog sistema na severu Kosova i Metohije postavlja se pitanje zašto prilikom svoje dvodnevne posete severu pokrajine nije obišao trafostanicu visokog napona „Valač“ koja je na samo 3 kilimetra od Kosovske Mitrovice i sa lica mesta uputio poruku da će Srbija sačuvati svoju imovinu.

Pre nekoliko dana Petar Petković je u izjavi medijima konstatovao da preduzeće koje će se baviti distribucijom električne energije na severu Kosova i Metohije treba da formira Zajednica srpskih opština, da bi se juče brže-bolje „ispravio“ i istakao da će ga navodno formirati Vlada Republike Srbije. Prava istina je da ovo preduzeće već postoji i da je registrovano po zakonima samoproglašene republike Kosovo.

Međutim, i za ovaj korak u izdaji nije odgovaran Petar Petković, već kao i za sve do sada Aleksandar Vučić. Jer je upravo on Briselskim sporazumom separatistima predao srpsku policiju, ustupio civilnu zaštitu, integrisao pravosudni sistem u separatističko pravosuđe, omogućio prijem tzv. Kosova u sve međunarodne sportske organizacije, predao im telekomunikacije, ukinuo srpske opštine i naterao Srbe da izađu na šiptarske izbore.

Kroz nekoliko dana po slovu istog sporazuma šiptarskim separatistima biće predat i celokupni sistem snabdevanja električnom energijom na severu KiM. Sve ovo je rezultat osmogodišnje vladavine Aleksandra Vučića koji se prilikom dolaska na vlast obavezao da će se odreći Kosova i Metohije.

Od Vučićeve krilatice „Ne dam Trepču, ne dam Valač, ne dam Gazivode“ ostala je samo gola laž, zaključuje se u saopštenju narodnog pokreta Srba sa KiM “Otadžbina”.

Politikon, Naslovna foto: Logo, Printscreen

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare