OTADŽBINA: Predsednik Srbije i tajkun Vučić da kaže da li je PRODAO ili POKLONIO najvažniji privredni resurs na Kosmetu, a ne da se krije iza Petkovića

OTADŽBINA: Predsednik Srbije i tajkun Aleksandar Vučić da prizna da li je PRODAO ili POKLONIO najvažniji privredni resurs na Kosmetu a ne da se krije iza Petkovića

OTADŽBINA: GRAĐANI SRBIJE I SRBI NA KOSOVU I METOHIJI OČEKUJU OD PREDSEDNIKA SRBIJE DA SE NE KRIJE IZA PETRA PETKOVIĆA!

I posle, ne 72 časa nego 172 časa, građani Srbije nisu dobili jasan odgovor da li je predsednik Srbije poklonio ili prodao elektro-energetski sistem države Srbije u južnoj srpskoj pokrajini.

OTADŽBINA: Predsednik Srbije i tajkun Aleksandar Vučić da prizna da li je PRODAO ili POKLONIO najvažniji privredni resurs na Kosmetu a ne da se krije iza Petkovića
Logo

Konferencija za štampu direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića je neuverljiva i neubedljiva. Petar Petković kaže da je nekadašnji ministar energetike DOS-a Goran Novaković predao elektro-energetski sistem UNMIK-u 2001.godine što je neistina imajući u vidu da su još 1999. godine UNMIK policija i snage KFOR-a zauzele ceo elektro-energetski potencijal na Kosovu i Metohiji, od elektrana do poslednje trafostanice, na osnovu Rezolucije 1244 SB.

Direktor Kancelarije za KiM sumnjiči Borka Stefanovića da je on takođe kumovao predaji elektro-energetskog sistema jer je vodio pregovore sa nekim Robertom Kuperom o njemu.

Priznao je da Borko Stefanović ništa nije potpisao ali jasno kaže da Aleksandar Vučić jeste sporazum u Briselu 2013. godine kada je separatistima ustupio, da li prodao ili poklonio to je već drugo pitanje, elektro-energetski sistem Srbije na Kosovu i Metohiji. Ovo prepuštanje elektro-energetskog sistema Srbije sporazumom u Briselu Petar Petković hvali što se bitno razlikuje od političkog stava ovog političkog konvertita iz 2013. godine. Naime, sadašnji direktror Kancelaraije za KiM Petar Petković je tada bio poslanik u Skupštini Republike Srbije i portparol Demokratske stranke Srbije. U svojim brojnim istupima tada je on Briselski sporazum nazivao najvećom izdajom u istoriji srpskog naroda. Stoga se Petru Petkoviću ništa ne može verovati ali u celoj ovoj političkoj trgovini on je najmanje bitan. Bitan je predsednik Srbije koji je potpisao Briselski sporazum i koji je ovih dana dao mig da elektro-energetski sistem Srbije na Kosovu i Metohiji pređe u nadležnost Prištine.

Građani Srbije i Srbi na Kosovu i Metohiji očekuju od predsednika Srbije da se ne krije iza Petra Petkovića i da jasno i glasno kaže da li je ovaj najvažniji privredni resurs na Kosovu i Metohiji Aleksanar Vučić poklonio ili prodao. Ako ga je poklonio, zašto je to uradio, ako ga je prodao, zašto ga je prodao i za koje novce? Da li je novac od prodaje otišao u budžet Republike Srbije ili negde drugo?

Više od 20 godina je prošlo od kako je Kosovo i Metohija okupirana zemlja. I nikome do dana-današnjeg nije padalo na pamet, ni KFOR-u, ni UNMIK policiji, ni ROSU policiji da zauzme hidrocentralu, branu i trafostanice na severu Kosova i Metohije jer je svima jasno da je to vlasništvo države Srbije i bez dozvole Aleksandra Vučića i njegovog dogovara sa Edi Ramom ovaj elektro-energetski sistem nije mogao da bude otuđen od države Srbije. Uostalom, elektro-privreda Srbije je do ovih dana gazdovala njime. Predsednik vlade Albanije prvi je pohitao da saopšti da je napravljen dogovor sa Beogradom da integrisani elektrosistem Kosova i Albanije preuzme i gazdovanje nad elektro-energetskim sistemom na severu Kosova i Metohije. Bez dozvole predsednika Srbije i tajkuna Aleksandra Vučića ovo nije moglo da se uradi.

Narodni pokrate Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ još jednom podseća građane Srbije da je kredit za izgradnju hidro-sistema Ibar-Lepenac od Svetske banke podigla Republika Srbija i vratila ga Londonskom i Pariskom klubu do poslednjeg centa. I republika Srbija nije vlasnik samo jezera Gazivode, hidroelektrane Gazivode nego i četrdeset kilimetara kanala koje od Zubinog Potoka vode do Batlavskog jezera kod Prištine. Bez vode sa jezera Gazivode sadašnje termoelektrane u Obiliću ne bi mogle da rade niti mogu nove da se grade. U isto vreme Priština bi ostala žedna jer većinska potrošnja vode za građane Prištine dolazi sa ove akumulacije. I ne samo Prištine, nego i Vučitrna i Srbice. Iz tog razloga je mnogo značajna stvar da hidrosistem ostane u rukama Repubilike Srbije a ne da se prepušta separatistima.

Bez namere da bude zajedljiv, Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ pita predsednika Srbije i tajkuna Aleksandra Vučića da li jezero Gazivode i HE Gazivode i dalje nosi ime Donalda Trampa ili sada već neko drugo ime? Možda njegovog prijatelja Edi Rame?

Kosovska Mitrovica
22.12.2020. godine Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije

„Otadžbina“

Foto: Printscreen, Pixabay

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare