“Otadžbina”: Za mesec dana sa severa KiM se iselilo 500 porodica! Odgovara i Vučiću i Kurtiju

Izvor:
Beta, Ilustracija, Foto: Instagram/ orangegirl_

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina” saopštio je danas da se u poslednjih mesec dana sa severa Kosova iselilo 500 srpskih porodica s 2.000 članova.

Logo

Pokret je ocenio da je iseljavanje Srba posledica “katastrofalne” nacionalne i državne politike predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Aljbin Kurti je izjavio da će najmanje 45 Srba da uhapsi, a ostali moraju da se proteraju sa severa Kosova i Metohije. Predsednik Srbije je ispunio tu želju Kurtija i umesto da se bori da zadrži Srbe on ih je pozvao da napuste južnu srpsku pokrajinu zbog eventualnog hapšenja”, saopštio je taj pokret.

Pokret “Otadžbina” smatra da postoji “opravdana sumnja” da se katastrofalna državna i nacionalna politika predsednika Srbije odvija u dogovoru s predsednikom vlade samoproglašene republike Kosovo.

“Režija je sledeća, oni će jedan drugog redovno da napadaju, nazivaju najrazličitijm imenima, a na terenu će da odrađuju etničko čišćenje Srba. Odlazak Srba s prostora Kosova i Metohije je u interesu i jednog i drugog. Aljbinu Kurtiju – što manje Srba lakše se pravi nezavisna država Kosovo a Aleksandru Vučiću – nema Srba, nema problema”, ocenio je Naprodni pokret Srba s Kosova i Metohije.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare