Palestina: Kosovo da preispita odluku o sporazumu sa Izraelom

Palestina: Kosovo da preispita odluku o sporazumu sa Izraelom

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore Palestine saopštilo je da su razočarani potpisivanjem sporazuma između Kosova i Izraela, koji je, kako navode „okupatorska snaga na palestinskoj teritoriji“ i da se nadaju da će Kosovo preispitati tu odluku.

Korak koje je Kosovo preduzelo potpisivanjem sporazuma sa okupatorskom državom i proglašenje njegove namere da otvori ambasadu u okupiranom Jerusalimu, korak je kojim se potpuno suprotstavlja svim naporima koje sprovodi Kosovo da bi ubedilo države sveta da ga priznaju, navodi se u saopštenju ambasade Palestine u Beogradu.

Ovime Kosovo, navodi se u saopštenju, pokazuje  Palestini, arapskim državama, islamskim državama, državama članicama pokreta nesvrstanih i članicama Afričke unije i ostalim regionalnim grupama zemalja u svetu, da ignoriše i da eksplicitno i otvoreno krši međunarodno pravo, međunarodni legalitet i rezolucije, što komplikuje položaj bilo koje države da razmotri priznavanje Kosova kao država.

Ministarstvo se nada da će institucije koje su donosioci odluka na Kosovu preispitati taj korak i tu brzu odluku poništiti i korigovati taj pogrešan akt, dodaje se u saopštenju.

FoNet

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare