Parović pozvao na protest u organizaciji Save Manojlovića

Izvor:
Politički.rs, Foto: Wikipedia, YouTube, Printscreen, Pixabay

Miroslav Parović, ispred Narodnog slobodarskog pokreta, pozvao je građane na protest koji organizuje Savo Manojlović i arganizacija “Kreni promeni.

Parovićev apel prenosimo u celosti

Večeras u 19 časova svi ispred Predsedništa!

Pozivam građane koji se brinu za budućnost života u Srbiji da se u što većem broju odazovu pozivu Sava Manojlovića i organizacije “Kreni promeni” kako bismo zajednički ispred Predsedništva Srbije poslali poruku da neće proći još jedna prevara Vučićevog režima.

Uplašeni zbog narastajućeg narodnog nezadovoljatva zbog očigledno zakulisnih i koruptivnih radnji vezanih za kompaniju Rio Tinto, Vučiić i njegovi saradnici su osmislili plan da izvedu medijsku predstavu u kojoj će navodno zaustaviti sporni projekat pokretanja rudnika litijuma u dolini Jadra.

Plan koji je preko Toni Blera usaglašen sa menadžmentom Rio Tinta je da se ukine uredba po kojoj je rudnik litijuma upisan u prostorni plan Republike Srbije kao i da se ne izdaju nove dozvole za istražna prava. Ovo je naravno klasična prevara i zamajavanje javnosti jer kako se uredbom ukinuo prostorni plan, nakon izbora se novom uredbom ponovo može vratiti na snagu. Što se tiče istražnih prava ona su svakako istekla, a kompanija Rio Tinto uopšte nema potrebu da ih nastavi jer su sa tim delom projekta završili.

Kako bismo izbegli sve dalje prevare od strane Vučićevog režima neophodno je da aktuelni saziv Narodne skupština izglasa moratorijum na iskopavanje litijuma na najmanje dvadeset godina. Na ovaj način će se omogućiti da se prikupe neophodna iskustva na bazi kojih se realno mogu sagledati uticaji, štete i koristi od ovog vida rudarenja.

Ujedno, današnji skup ispred Predsedništva je prilika da građani iskažu svoj protest i zbog nelegalno sprovedenog referenduma o promeni Ustava.

Miroslav Parović, Narodni slobodarski pokret

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare