Peskov: Bezuslovno podržavamo Srbiju, prava Srba na Kosovu moraju biti zaštićena

Izvor:
Beta, Foto: EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da Rusija podržava srpsko stanovništvo na Kosovu i da veruje da njegova prava i interesi moraju biti zaštićeni.

Peskov je rekao i da Moskva sa zabrinutošću prati nemire na Kosovu, koji su eskalirali u petak, kada su specijalne jedinice kosovske policije zauzele zgrade lokalnih samouprava na severu Kosova, kako bi u njih ušli novi gradonačelnici Albanci, izabrani na izborima koje su Srbi bojkotovali.

“Bezuslovno podržavamo Srbiju i Srbe. Smatramo da je neophodno poštovati sva zakonita prava i interese kosovskih Srba”, rekao je Peskov novinarima i dodao da ne sme da bude prostora za “provokativne poteze”, prenosi agencija Rojters.

NATO je juče saopštio da će poslati 700 dodatnih vojnika na Kosovo, čime će ukupan broj vojnika Kfora biti povećan na 4.500, i da će staviti još jedan bataljon u stanje visoke pripravnosti, dok Srbi nastavljaju sa protestima, zahtevajući povlačenje novih gradonačelnika iz zgrada lokalnih samouprava, kao i kosovskih specijalaca.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare