Podneta prijava protiv Nenada Čanka: Ili psihijatrijsko lečenje ili u zatvor

Izvor:
Beta, Foto: Twitter/@XXLTulip

Pokret “Nema nazad iza je Srbija”, na čijem čelu je general Božidar Delić, podneo je danas Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv Nanada Čanka zbog izjave u dnevniku televizije Fejs koja, kako kažu, glasi: “Ovo se mora završiti samo na jedan način-porazom Rusije i smrću Putina”.

Pokret je podsetio da je “zbog manje morbidnih izjava izrečenih na račun funkcionera SNS-a i zvaničnika NATO od 2015. godine uhapšeno ukupno 28 ljudi”.

Dodali su da je većina njih osuđena na višemesečne zatvorske kazne, dve osobe su upućene na psihijatrijsko lečenje, dok je jedan građanin nakon šest meseci pod nerazjašnjenim okolnostima preminuo u zatvoru.

Na pitanje da li je to govor mržnje pokret kaže da je “ovo izuzetna prilika za srpsko pravosuđe da javnosti demonstrira svoju nezavisnost”.

“Nema nazad – iza je Srbija očekuje da se pravosuđe drži sopstvene kontinuirane sudske prakse uspostavljene na osnovu 28 prethodnih slučajeva, kada se radilo o gotovo identičnim ili blažim izjavama izrečenih ne na televiziji, već preko društvenih mreža ili na fudbalskim stadionima”, navedeno je u saopštenju.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar