PODRŠKA IZ BANJALUKE PROTESTIMA ISPRED SANU Čanković: Kostić da podnese ostavku, Kosovo je Srbija

PODRŠKA IZ BANJALUKE PROTESTIMA ISPRED SANU Čanković: Nećemo takvog predsednika SANU, Kosovo je Srbija

Srpski narodni pokret Izbor je naš podržao je današnje proteste ispred zgrade SANU u Beogradu, koji su održani povodom javnih nastupa predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti Vladimira Kostića.

“Kada već dostojno, argumentovano, i hrabro dr Kostić ne brani ustavnu činjenicu da je Kosovo i Metohija sastavni deo države Srbije, onda, neka se bar dostojanstveno povuče i podnese ostavku na tako značajnu funkciju,” zatražio je predsednik pokreta Dane Čanković u svom saopštenju.

“Srpska akademija nauka i umetnosti jeste srpska, i svi njeni članovi, a pogotovo njen predsednik moraju deliti osećanja, želje i ciljeve srpskog naroda, a ne biti protivni tim osećanjima, željama i ciljevima. Izuzev, ako su blagosloveni vizionari, pa ustanu i pokrenu ono što je suštinski važno i dobro, a što je silom prilika potisnuto duboko u srcu srpskog naroda,” navodi se u saopštenju.

“Kada EU šalje poruku “Evropa bez granica”, onda i srpski narod ne sme da ima državne granice unutar sebe, koje ga dele, svađaju”, napominje Čanković.

SNP – Izbor je naš je danas na Trgu Krajine u Banja Luci postavio veliki transparent sa porukom „NEĆEMO TAKVOG PREDSEDNIKA SANU, KOSOVO JE SRBIJA“.

PODRŠKA IZ BANJALUKE PROTESTIMA ISPRED SANU Čanković: Nećemo takvog predsednika SANU, Kosovo je Srbija
Foto: SNP – Izbor je naš

“I zaista, ne treba nam takav predsednik SANU. Njegove izjave neće odvesti u malodušnost i neće obeshrabriti srpski narod da se legitimno bori za opstanak južne srpske pokrajine Kosova i Metohije u sastavu države Srbije,” zaključuje se u saopštenju.

Naslovna foto: In4s.net, SNP – Izbor je naš

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare