POKRET OSLOBOĐENJE PODRŽAO PROTESTE U ZRENJANINU

POKRET OSLOBOĐENJE PODRŽAO PROTESTE U ZRENJANINU

Pokret Oslobođenje pozvao je građane da se pridruže protestu protiv rukovodstva pošte u Zrenjaninu, u subotu 9. januara. Protest su zakazali radnici pošte i građani Zrenjanina, a održava se zbog loših uslova rada, ali i lošeg kvaliteta poštanskih usluga i problema sa isporukom pošiljaka u ovom gradu.

Organizatori protesta su istakli da je kvalitet poštanskih usluga u Zrenjaninu katastrofalno opao u prethodnih godinu dana i da zato zahtevaju hitnu smenu upravnika i postavljanje novog, kao i prekid maltretiranja zaposlenih i rukovođenje poštom u javnom interesu.

Prof. dr Duško Kuzović iz pokreta „Oslobođenje“, koji je i uputio poziv građanima da se priključe protestu, ukazao je da su javna preduzeća imovina građana, a ne „prćije političara i političkih partija“.

POKRET OSLOBOĐENJE PODRŽAO PROTESTE U ZRENJANINU
Foto: Pokret Oslobođenje

„Partije, onda kada preuzmu upravljanje nekim javnim preduzećem, imaju obavezu da podignu njegovu vrednost i kvalitet usluga koje se pružaju građanima. Nažalost dešava se suprotno: čerupaju se sredstva, zapošljava se nestručan kadar po političkoj liniji, uslovi rada se pogoršavaju, infrastruktura propada, obavljaju se sumnjive i preplaćene javne nabavke i tenderi, a javna preduzeća služe isključivo finansiranju političkih partija. To sve na kraju plaćaju građani Srbije“, istakao je Kuzović u pisanom saopštenju.

On je naveo da javna preduzeća moraju biti primer dobrog odnosa prema građanima, ali i prema svojim radnicima.

„Pošta je nažalost najgori primer za takav odnos, jer su njihovi radnici bedno plaćeni, a rade u lošim uslovima. Zbog toga pozivamo na ovaj protest“.

Skup će se održati u subotu u 15 časova, ispred Glavne pošte u Zrenjaninu.

Politikon, Foto: Pokret Oslobođenje, politicki.rs

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

2 Komentari
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yandex taxi
3 godine pre

Sutra ali u koliko sati itačno gde?