Pokret Oslobođenje podržao Vojni sindikar: VAKCINACIJA NE MOŽE BITI PRISILNA!

POKRET OSLOBOĐENJE PODRŽAO VOJNI SINDIKAT

Savet za odbranu i bezbednost pokreta Oslobođenje podržao je danas predstavnike Vojnog sindikata Srbije, koji su se usprotivili naređenju načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića o obaveznoj vakcinaciji kao uslovu za napredovanje u vojsci.

U saopštenju ovog pokreta se navodi da ovakvo naređenje predstavlja ucenu i diskriminaciju svih zaposlenih u Vojsci Srbije.

„Vakcinacija ne može da bude prisilna i zbog toga tražimo poštovanje Ustava Srbije u članu 25, u kome se kaže da je fizički i psihički integritet nepovrediv i da niko ne može da bude podvrgnut medicinskim ogledima bez slobodnog pristanika“, ističe Janko Todorov, pukovnik u penziji i predsednik Saveta za odbranu i bezbednost pokreta Oslobođenje.

Todorov je zatražio od Aleksandra Vučića, ministra Stefanovića i Generalštaba da hitno zaustave nezakonito kažnjavanje oficira, podoficira, vojnika i vojnih službenika koji ne žele da se vakcinišu.

„Ucenjivanja i pritisci ne pomažu ni moralu u vojsci ni suzbijanju pandemije, a vojne starešine koje su donele ovu odluku zanemarile su interese vojske da bi se dodvorile partiji na vlasti“, kaže Todorov.

0 0 glasovi
Glasanje za članke
Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare