Pokret Oslobođenje podržao Vojni sindikar: VAKCINACIJA NE MOŽE BITI PRISILNA!

Pokret Oslobođenje podržao Vojni sindikar: VAKCINACIJA NE MOŽE BITI PRISILNA!
Foto: Pokret Oslobođenje

POKRET OSLOBOĐENJE PODRŽAO VOJNI SINDIKAT

Savet za odbranu i bezbednost pokreta Oslobođenje podržao je danas predstavnike Vojnog sindikata Srbije, koji su se usprotivili naređenju načelnika Generalštaba generala Milana Mojsilovića o obaveznoj vakcinaciji kao uslovu za napredovanje u vojsci.

U saopštenju ovog pokreta se navodi da ovakvo naređenje predstavlja ucenu i diskriminaciju svih zaposlenih u Vojsci Srbije.

„Vakcinacija ne može da bude prisilna i zbog toga tražimo poštovanje Ustava Srbije u članu 25, u kome se kaže da je fizički i psihički integritet nepovrediv i da niko ne može da bude podvrgnut medicinskim ogledima bez slobodnog pristanika“, ističe Janko Todorov, pukovnik u penziji i predsednik Saveta za odbranu i bezbednost pokreta Oslobođenje.

Todorov je zatražio od Aleksandra Vučića, ministra Stefanovića i Generalštaba da hitno zaustave nezakonito kažnjavanje oficira, podoficira, vojnika i vojnih službenika koji ne žele da se vakcinišu.

„Ucenjivanja i pritisci ne pomažu ni moralu u vojsci ni suzbijanju pandemije, a vojne starešine koje su donele ovu odluku zanemarile su interese vojske da bi se dodvorile partiji na vlasti“, kaže Todorov.

POSLEDNJE OBJAVLJENO
Ostavite komentar

Komentari

Nema komentara. Ostavite vaš komentar.

Ostavite komentar