Ponavljanje pokrajinskih izbora u subotu na pet biračkih mesta

Izvor:
Beta, Foto: Pixabay

Pokrajinski izbori u Vojvodini biće ponovljeni na pet biračkih mesta u subotu, 30. decembra, saopštila je danas Pokrajinska izborna komisija (PIK).

Reč je o biračkim mestima za koje je PIK konstatovao da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja.

Glasanje će biti ponovljeno na po jednom biračkom mestu u Zrenjaninu, Pančevu, Plandištu i na dva biračka mesta u Kuli.

Prema rezultatima koje je Pokrajinska izborna komisija objavila na svom sajtu, na osnovu prebrojanih glasova sa 1.772 od 1.776 biračkih mesta, lista “Aleksandar Vučić – Vojvodina ne sme da stane” osvojila je 47,28 odsto, a na drugom mestu je lista “Srbija protiv nasilja” sa 21,86 odsto glasova.

Na trećem mestu je Savez vojvođanskih Mađara sa 6,46 odsto glasova, sledi koalicija NADA sa 5,14 odsto, pa Socijalistička partija Srbije sa 5,06 odsto glasova.

Ispod cenzusa od tri odsto ostali su Vojvođani-Liga socijaldemokrata sa 2,5 odsto glasova, Dveri i Zavetnici sa 2,29 odsto, Srpska radikalna stranka sa 2,15 odsto, koalicija Dosta je bilo i Socijaldemokratske stranke sa 1,5 odsto, Narodna stranka sa 0,83 odsto i lista Čedomira Jovanovića sa 0,33 odsto.

Od manjinskih listi u Skupštinu Vojvodine ušla je Ruska stranka sa 1,01 odsto glasova i koalicija Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini i Stranke pravde i pomirenja iz Sandžaka sa 0,52 odsto.

Izlaznost na pokrajinske izbore bila je oko 59 odsto.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare