Posle hapšenja u Severnoj Mitrovici Srbi poručili Vučiću da je izdajnik i napali članove Srpske liste (VIDEO)

Izvor:
Politički.rs, Mediji

U Severnoj Mitrovici danas je uhapšen M. M. srpske nacionalnosti, a akcija hapšenja izazvala je reakciju severnog dela grada

U medijima se pojavio snimak hapšenja, kada je prema rečima ministra unutrašnjih poslova tzv. Kosova Dželjalj Svećlja uhapšena jedna osoba, navodeći da je navodno reč o vođi Civilne zaštite, ali i organizatoru napada na KFOR u Zvečanu.

Kosovo online objavio je snimak hapšenja a na društvenim mrežama pojavio se audio snimak sirena koje su se oglasile u gradu tokom policijske akcije.

Prema navodima očevidaca, koje prenosi RTS u severnom delu Kosovske Mitrovice specijalci policije u civilu sproveli su akciju hapšenja „sa oružjem na gotovs“ uperenim prema prolaznicima. Koristili su suzavac i nasumično prskali okupljene.

Kako se navodi, u kratkom vremenskom periodu došlo je i do sukoba sa okupljenim Srbima, a nekoliko desetina policajaca povuklo se u Bošnjačku mahalu, a pristigla su i oklopna vozila.

Nekoliko desetina Srba koji su se u znak protesta zbog hapšenja Miluna Milenkovića okupili ispred Tehničke škole u Severnoj Mitrovici, u više navrata su skandirali: „Izdaja, izdaja“ i upućivali uvredljive slogane na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše Danas.

Kako javlja lokalni Radio kontakt plus, građani srpske nacionalnosti su pored uzvika „Izdaja, izdaja“ i uvreda na račun Vučića, uzvikivali i nadimak uhapšenog Srbina Miluna Milenkovića Luneta.

Srbi iz severnog dela Kosovske Mitrovice napali su predsednika Srpske liste Gorana Rakića i potpredsednika te stranke Igora Simića, javljaju prištinski mediji.

Na slikama koje kruže na socijalnim mrežama vidi se trenutak kada je grupa Srba napala Rakića i Simića dok su šetali ulicom, prenosi agencija Telegrafi.com.

Milenković je uhapšen u frizerskom salonu u Severnoj Mitrovici, nakon čega je došlo do kraćeg sukoba između okupljenih Srba i kosovskih specijalaca.

Milenković je treći Srbin koji je u poslednje tri nedelje uhapšen zbog navodnog napada na Kfor i kosovsku policiju.

Napetost na severu Kosova traje od 26. maja kada su gradonačelnici albanske nacionalnosti, uz pomoć kosovske specijalne policije, zauzeli opštinske zgrade u Zvečanu i Leposaviću.

Tog dana, više hiljada Srba sa severa Kosova je dovedeno u Beograd na miting koji su organizovali Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare