Prve izlazne ankete: Ubedljivo vođstvo Samoopredeljenja

Prve izlazne ankete: Ubedljivo vođstvo Samoopredeljenja

Kako je saopšteno, na osnovu oko 92 odsto prebrojanih glasova Samoopredeljenje je osvojilo oko 40 odsto glasova, Demokratska partija Kosova 19, Demokratski savez Kosova 13.95, a Alijansa za budućnost Kosova 10 odso glasova

PRIŠTINA – Prema preliminarnim rezultatima izlaznih anketa, pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija osvojio je najviše glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM.

Prema podacima izlazne ankete PIPOS-a, koju je objavila televizija Klan Kosova, Samoopredeljenje je osvojilo 41,8 odsto glasova, piše Politika.

Kako se navodi, Demokratska partija Kosova je na drugom mestu sa 16,5 odsto glasova, na trećem je Demokratski savez Kosova sa 15,2 odsto, dok je Alijansa za budućnost Kosova osvojila 7,2 odsto glasova, prenosi Tanjug.

Izlazne ankete objavili su i „Albanijan post” i Kanal 10 neposredno nakon zatvaranja biračkih mesta, a prema njihovim rezultatima Samoopredeljenju je pripalo 53 odsto glasova, prenosi prištinski Reporteri.

Prema toj anketi, Demokratska partija Kosova ima 20 odsto glasova, Demokratski savez Kosova 17, a Alijansa za budućnost Kosova sedam odsto glasova.

Na severu Kosova i Metohije izlaznost na vanrednim parlamentarnim izborima dostigla je 70 odsto, rekli su ranije u organizaciji „Demokratija na delu” (DnD) koja prati izbore na celom KiM.

Na teritoriji celog Kosmeta, izlaznost je 42 odsto, rekao je za Tanjug koordinator DnD za sever Dušan Radaković.

Samoopredeljenje vatrometom slavi prve rezultate

Pokret Samoopredeljenje vatrometom je proslavio prve preliminarne rezultate vanrednih parlamentarnih izbora, po kojima je osvojio više od 50 odsto glasova, odnosno oko 58 mesta u skupštini.

Članovi stranke organizovali su vatromet nedaleko od sedišta stranke u Prištini, ali i u Peći gde je Pokret osvojio više od 51 odsto glasova, prenosi Bota sot.

Većina prvih anketa pokazala je da je Samoopredeljenje osvojilo najviše glasova, a slede Demokratska partija Kosova, Demokratski svaz Kosova i Alijansa za budućnost Kosova, prenosi Tanjug.

Kako se navodi, radi se o glasovima građana, bez glasova dijaspore.

CIK:Prvi rezultati pokazuju da Samoopredeljenje ima 40 odsto

PRIŠTINA – Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je večeras da prema prvim preliminarnim rezultatima vanrednih parlamentarnih izbora, vodi pokret Samoopredeljenje sa oko 40 odsto osvojenih glasova.

Kako je saopšteno, na osnovu oko 92 odsto prebrojanih glasova Samoopredeljenje je osvojilo oko 40 odsto glasova, Demokratska partija Kosova 19, Demokratski savez Kosova 13.95, a Alijansa za budućnost Kosova 10 odso glasova, prenosi portal Zeri.

Na danas održanim vanfrednim parlamentarnim izborima glasalo se u 38 opština, na 888 biračkih jedinica, odnosno 2.382 biračkih mesta.

Na izbore je izašlo 812.984 glasača, odnosno 46,90 odsto, prenosi Tanjug.

Daka: Izlaznost 46,98 odsto, još se glasa na nekim mestima

PRIŠTINA – Predsednica Centralne izborne komisije u Prištini Valdete Daka izjavila je večeras da je, prema preliminarnom rezultatima, na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima na KiM glasalo 46,98 odsto birača sa pravom glasa.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da je to za oko tri odsto više nego na izborima održnim u oktobru 2019. godine, prenosi Koha ditore.

Kako je kazala, na pojedinim biralištima, pre svega u Prištini, glasanje još traje jer je bilo problema sa manjkom glasačkih listića, prenosi Tanjug.

Politika

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare