Pukovnik Todorov (Oslobođenje): Zahtevamo punu istinu uzroka eksplozije u Čačku i koliko je SNS botova zaposleno u fabrici “Sloboda”

Serija snažnih eksplozija iz pravca fabrike “Sloboda” potresla je jutros Čačak oko 1.30 časova, a nastavile su se sve do ranih jutarnjih časova. Tim povodom ispred pokreta Oslobođenje oglasio se jedan od osnivača ovog pokreta pukovnik u penziji Janko Todorov.

“Na sreću nema žrtava. Kako mediji prenose, u fabrici je u trenutku eksplozije bilo 60 radnika i svi su bezbedni. Nezvanično smo saznali da se prvo zapalio magacin topovskih granata, a da se onda plamen proširio i na ostale magacine”, kaže u saopštenju pukovnik u penziji gospodin Janko Todorov i dodaje:

“Zahtevamo pod hitno od ministra odbrane Nebojše Stefanovića, pomoćnika ministra za materijalne resurse Miloradović Nenada i načelnika Generalštaba generala Mojsilovića da se oglase povodom ove katastrofalne eksplozije u fabrici “Sloboda”, u Čačku, kao i predsednik MO pukovnik Predrag Kraljević, inače načelnik kabineta načelnika generalštaba. Bahato i nestručno rukovodstvo u MO, kome je lična korist važnija od celokupnog sistema odbrane, snosi  odgovornost za tendecionalno urušavanje fabrika OIS-a, postavljanjem nestručnih, priučenih ljudi na veoma odgovorna radna mesta”.

Takođe, pokret Oslobođenje i pukovnik Todorov traže da se građanima Srbije saopšti koliki broj SNS botova je zaposlen poslednjih godina u fabrici “Sloboda”, kao i na koja radna mesta su postavljeni.

IZDVOJENO ZA VAS
0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare