SAD čestitale Kosovu 14. godišnjicu nezavisnosti

Američki državni sekretar Entoni Blinken (Antony) čestitao je danas narodu Kosova 14. godišnjicu “suverene, nezavisne države” ističući da SAD podržavaju evropsku i evroatlantsku perspektivu Kosova i dijalog o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

“Radujemo se što će Kosovo s pravom zauzeti svoje mesto pored svojih suseda u evropskim i evroatlantskim institucijama i ponavljamo našu podršku Dijalogu uz posredovanje EU kao načinu za postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa usredsređenog na medjusobno priznavanje”, navodi se u Blinkenovoj poruci.

Kako prenosi Stejt deparetment, u čestitki se navodi da su “nezavisnost i suverenitet Kosova nepovratni i neprikosnoveni, ali i da izgradnja otpornih demokratskih i inkluzivnih institucija koje rade za sve gradjane zahteva upornost”.

“SAD stoje uz Kosovo dok radi na izgradnji bolje budućnosti za svoje građane, dodaje se.

Blinken je još naveo da je “trajno partnerstvo SAD i Kosova ukorenjeno u zajedničkim demokratskim vrednostima” i da su “kao jedna od najmladjih svetskih demokratija, Kosovo i njegovi gradjani s pravom ponosni na napredak postignut tokom 14 godina”.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare