Šarović: NAJEBALI SMO posle izbora 17. decembra!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Ilustracija

Da ne bude posle iznenađenja, NAJEBALI SMO posle izbora 17. decembra!

Piše: Nemanja Šarović, Foto: N1

Predizborni inženjering je takav da dovede do ozbiljne SNS i SPS većine, što će im garantovati vlast do 2027. god, na svim nivoima.

Tada kreće gutanje žaba, ne jedne nego više njih i to ne malih!

KiM će biti prvo na redu a Vučić će de fakto priznanje, potpisati ili sprovesti u delo, sve jedno je! Dobiće NVO zvanu ZSO, bez ikakvih ingerencija, striktno u okviru Ustava i zakona “Republike Kosovo”. Srbija će imati “pravo” da u srpskim sredinama plaća privatno zdravstvo i školstvo koje će u svemu morati da funkcioniše u okvirima koje propišu i uz striktnu kontrolu organa “Republike Kosovo”.

Proglasiće veliku pobedu svoje mudre politike, reći da je sačuvao mir i sprečio novi pogrom, novi Bljesak i Oluju, a poltroni će se, kako režimskim tako i na navodno nerežimskim televizijama, utrkivati u hvalospevima izdajniku.

Deo prozapadne opozicije sa liste Srbija protiv nasilja, otvoreno će podržati i u skupštini glasati za Vučićevu izdaju, predstavljajući to kao jedino moguće rešenje na dobrobit svih. Drugi deo prozapadnih će ćutati, poneko će možda i blago kritikovati, u sebi seireći što je izdao Vučić pa neće morati oni.

Lažna “državotvorna desnica” će opravdati sve što Vučić, godinama, nemilice, medijski i finansijski ulaže u njih. Zadatak im je jasan, uradiće isto ono što su, veoma uspešno, radili i do sada. NIŠTA.

Da se Vlasi ne dosete, “gromoglasno” će tražiti sednicu skupštine, možda će po oprobanom receptu zakazati i neki protest u funkciji sigurnosnog ventila za smirivanje nezadovoljstva u narodu, bla, bla, bla, tralala i to je to. Nastaviće da krckaju pare koje dobijaju na ime prevarno stečenih poslaničkih mandata ali državu, pogotovo Kosovo i Metohiju, sačuvati neće niti će pokušati.

Pročitajte još  Katić: Banana države - države u kojima stranci učestvuju u pregovorima vlasti i opozicije

Posle KiM, na redu je Rio Tinto, na redu je bušenje Srbije na svakom mestu gde nekoj belosvetskoj bitangi padne na pamet.

Pravilno ili ne, ali oni rezonuju da je “narod koji se ćuteći odrekne svojih sunarodnika i svetinja, zaslužio je da mu rade šta god im padne na pamet “.

Ako im sve ovo prethodno prođe, šta neće?

Možda i po kućama zaređaju. Da nasrću na naše ćerke, žene, sestre, majke. Zašto i ne bi, dok ćutimo i trpimo, zaslužili smo sve što nam se dešava.

Rezultati izbora su već predodređeni, ostaje samo da nam ih saopšte 17. uveče.

Znaju i da se narod neće mnogo buniti. Neće jer će na čelo svakog eventualnog protesta biti gurnuti oni kojima narod ne veruje. Oni koji su već upropastili proteste povodom tragedije u Ribnikaru, Duboni, Malom Orašju ili oni koji su podjednako uspešno ugasili svaki protest na temu KiM u prethodnoj deceniji.

Dodatnu sigurnost režimu uliva i činjenica da slede praznici, slave, Božić, Nova godina. Ko da ide na ulicu i protestuje po kiši ili snegu kad može da gurne noge pod sto na bogatoj slavskoj, prazničnoj trpezi?

Junački preci nam se u grobovima okreću.

Zašto sve ovo pišem?

Okovi su nam teški, pogotovo medijski. Ali, najgore je što su većini okovi koje nose, nevidljivi. Najgori neprijatelj slobode je zadovoljan rob. Ubeđen da od ropstva ništa bolje ne postoji. Uplašen, da svog robovlasnika ili mrvice koje padnu sa njegovog stola ne izgubi.

Ali, ipak verujem.

Borimo se, ne odustajmo od borbe za istinu i pravdu.

Jer, samo dok traje borba, vredi i živeti.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare