“Selaković pritiskao policajca da prizna krivicu u aferi Savamala, a zauzvrat mu legalizovao kuću?”

“Selaković pritiskao policajca da prizna krivicu u aferi Savamala, a zauzvrat mu legalizovao kuću?”

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ponovila je sinoć u Utisku nedelje na TV Nova S da je sadašnji ministar spoljnih poslova, a tada ministar pravde, Nikola Selaković terao policajca koji je jedini osuđen u slučaju “Savamala” da prizna krivicu, a da će mu on zauzvrat pomoći da legalizuje svoju nelegalno sagrađenu kuću.

Dok je deo Srbije slavio pobedu SNS-a na parlamentarnim izborima aprila 2016. godine, grupa ljudi sa fantomkama uletela je na bagerima u beogradsku četvrt Savamala i sravnila sa zemljom nekoliko objekata u Hercegovačkoj ulici, koji su styajali na putu gradnji Beograda na vodi. Osim što je samo rušenje bilo protiv zakonito, pratilo ga je i nasilje prema građanima koji su se tu zatekli.

„Imali ste čoveka koga su vezali, da bi se sve to uradilo, što se uradilo i koji je posle preminuo. Po meni je bilo to momentar sloma ove države, a ja sam takođe pre nekoliko dana došla do saznanja i to sam objavila, da je na jedinog policajca koji je delimično priznao krivicu i koji je dobio neku kaznu, dakle jedini, jedino lice, a ne samo policajac da je na njega vršio pritisak Nikola Selaković, u to vreme ministar pravde i da ga je ucenjivao da će mu pomoći da legalizuje svoju nelegalno sagrađenu kuću ukoliko prizna krivicu“, kazala je Tepić te dodala da bi volela da se potvrdi ili demantuje da li je tužilaštvo upoznato da postoji iskazi o tome od pre nove godine, i da tužilaštvo ne zna šta da radi sa tim kovertiranim iskazom.

Printscreen/ TV Nova S

Tepić je rekla i da bi imala neke svedoke koje bi poznala ukoliko bi je Selaković tužio za klevetu, ali da bi mogao da svedoći i taj policajac.

Policajac Goran Stamenković priznao je krivicu za nesavestan rad u tom slučaju i zaključio sporazum za uslovnu kaznu zatvora od pet meseci, koju je sud prihvatio. Stamenković je u noći rušenja tog beogradskog kvarta bio šef smene dežurne službe beogradske policije.

Ovaj policajac bio je jedina osoba koja je procesuirana zbog slučaja Savamala, a do danas nije otkriveno ko su bili pojedinci maskirani fantomaka koji su došli na bagerima. Iako se dugi niz godina spekuliše da su ovim rušuilačkim poduhvatom upravljali pripadnici huliganske grupe Veljka Belivuka i pokojnog Aleksandra Stankovića, do danas niko nije procesuiran zbog ovog dela.

Nova.rs

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Ostavite komentar