Srbi s KiM: Tajkuna Vučića čeka zatvor zbog predaje elektro-privrede na Kosmetu

Srbi s KiM: Tajkuna Vučića čeka zatvor zbog predaje elektro-privrede na KiM

Kosovska Mitrovica – Iako je prošlo ne 72 časa nego 372 časa još uvek nismo dobili jasan odgovor od predsednika Srbije da li je elektro-energetski sistem na KiM separatistima u Prištini poklonio ili prodao a obećao je da nam kaže. Ako ga je poklonio zašto je to uradio, ako ga je prodao da li je novac otišao u budžet Vlade Srbije ili na račun neke od njegovih ofšor kompanija registrovanih na tuđa imena u zemljama poreskog raja?

Srbi s KiM: Tajkuna Vučića čeka zatvor zbog predaje elektro-privrede na KiM
Logo

Predsednik Srbije je još dužan da nam kaže kada je to vodio pregovore sa Prištinom ili Tiranom, gde ih je vodio, ko ih je vodio, zašto tako tajnovito i diskretno imajući u vidu da se svaka izdaja najbolje odrađuje u mraku, kaže se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije “Otadžbina”.

Predsednik Srbije je još dužan da nam kaže kada je to vodio pregovore sa Prištinom ili Tiranom, gde ih je vodio, ko ih je vodio, zašto tako tajnovito i diskretno imajući u vidu da se svaka izdaja najbolje odrađuje u mraku.

Predstavnik ministarstva spoljnih poslova Nemačke pozdravio je ovu primopredaju i dogovor aktuelnih vlasti u Beogradu sa separatistima. Od njega smo još saznali da je Nemačka investirala 100 miliona evra u integraciju elektro-energetskog sistema samoproglašne republike Kosovo i Albanije što predstavlja krajnje siledžijstvo, nepravdu i golu uzurpaciju. Naime, sve termoelektrane na Kosovu i Metohiji, hidrocentrale, trafostanice su vlasništvo Republike Srbije pa se postavlja pitanje odakle Nemačkoj pravo da to otima Srbiji. Nemci su ipak prenebregli činjenicu da su to mogli da rade u neka davna vremena ali ne i danas, kaže se u saopštenju “Otadžbine”.

Za razliku od njegovih prethodnika Koštunice i Tadića koji se danas slobodno šetaju Beogradom on će svoje vreme posle silaska sa vlasti morati da provede u zatvorenom prostoru.

Normalo bi bili da se povodom ove otimačine oglasi Skupština Republike Srbije ali ona se bavi napadom na političke protivnike Aleksandra Vučića jer je njen glavni cilj kako da predsednik Srbije i tajkun Aleksandar Vučić sačuva vlast. Jer poslanici dobro znaju da u slučaju njegovog silaska sa vlasti on ima u izboru samo dve destinacije. Jedna je Sremska Mitrovica, druga je Zabela kod Požarevca. Razlog, nacioanalna veleizdaja i pljačka sopstvenog naroda. Za razliku od njegovih prethodnika Koštunice i Tadića koji se danas slobodno šetaju Beogradom on će svoje vreme posle silaska sa vlasti morati da provede u zatvorenom prostoru. A i da hoće, Aleksandar Vučić ne sme i ne može da reaguje na ovaj u najmanju ruku Nemački bezobrazluk. On sam kaže da kad se god sretne sa Angelom Merkel njemu klecaju slabačka kolena, što znači da iz tog razloga on ne može da ispuni svoju ustavnu obavezu da štiti nacionalne interese Republike Srbije, ističe se u saopštenju.

A zašto je Nemačkoj stalo da se elektro-energetski sistem Srbije u južnoj srpskoj pokrajini otme od Srbije?

Razlog je taj što Nemačka, kako sama kaže, ima nameru da na Kosovu i Metohiji za početak izgradi najmanje dve termoelektrane od po hiljadu megavata. Eksploatacija uglja je apsolutno jeftina jer se nalazi na površini ne dubljoj od jednog metra. Za rada termoelektrana potrebna je voda da se turbine hlade i zato im je neophodno jezero Gazivode. Na pregvorima u Beču 2008. godine evropski, ustvari Nemački, predstavnik Folfgang Išinger je ponudio srpskoj delegaciji da samoproglašena republika Kosovo preuzme dalju otplatu kredita za hidrosistem Ibar-Lepenac. Ondašnji minstar finansija Mlađan Dinkić je na to pristao ali su Koštunica i Tadić koji su predvodili srpsku delegaciju to odbili i Srbija je do poslednjeg centa to otplatila. Time su država Srbija i građani Srbije postali isključivi i jedini vlasnici imovine hidrosistema Ibar-Lepenac, što zanči Jezera Gazivode, hodrocentrale i više od 40 km kanala sa pumpnim stanicama.

Još jedna stavar u celoj ovoj političkoj trgovnini, transakciji ili bolje reći šibicarenju Aleksandra Vučića je čudna. Vašingtonskim sporazumom u tački broj sedam predsednik Srbije je gazdovanje jezarom Gazivode, hidroelektranom i kanalima ustupio američkom ministarstvu za energetiku.

Ko želi da se uveri u istinitost ove informacije to meže da pročita u okviru Vašingtoskog sporazuma.

Za pretpostavku je da predsednik Srbije i tajkun Aleksandar Vučić sada pošto je Tramp izgubio izbore želi da se prikloni Nemačkoj odnosno EU radi daljeg opstanka na vlasti. Normalno je da je Nemačka ovu kencesiju zbog ekonomskih interesa zdušno prihvatila. Interesantna bi bila situacija ako bi elektroprivreda Srbije sa svim svojim resursima i u Srbiji i na KiM bila prodata Rusima. Ne verujemo da bi se Nemačka drznula da Rusima otima njihovu imovinu. Ali ova pozicija je već u sferi naučne-fantastike, zaključuje se u saopštenju Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

Naslovna foto ilustracija: Printscreen, Wikimapia

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Yandex taxi
3 godine pre

U Kosovsku Mitrovicu bliže je Srbima da mu dolaze u posetu jer ih je izjebo pošteno za sve pare