Sveštenici: Nepomjanika izopštiti iz SPC i anatemisati! On je bezbožnik, bogoborac i zlotvor srpskoga naroda

Izvor:
Politički.rs, Foto: Printscreen, Instagram/buducnostsrbijeav

Na jednom od najkvalitetnijih i najdragocenijih Jutjub kanala “Православне поуке, проповеди и предавања”, vodio se razgovor tri srpska sveštenika protojereja-stavrofora Miroljuba Srb. Ružića, protojereja Saše Petrovića i protojereja Gorana Kovačevića, u kojem oni govore o vrlo aktuelnim temama

Protojerej Saša Petrović je komentarisao izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ne slaže ni sa čim što je patrijarh SPC Porfirije izjavio posle litija i molebana održanim 11. septembra u Beogradu.

“Ako je do sada i bilo razloga za taktiziranja u odnosima Crkve i države, zbog teškog i nezavidnog položaja u kome se nalazi naš narod i naša država, svojom izjavom i svime što je do sada uradio aktuelni predsednik, možemo slobodno da ga oslovljavamo i kao nepomjanik, sa svime što je uradio sa Kosovom, predajući apsolutno sve što je imalo epitete srpskog, s obzirom da sprovodi aktivnu i konstantnu sodomizaciju srpskog društva, školstva, celokupnog naroda i s obzirom na ovo što je rekao – da se ne slaža ama sa ni jednom, baš sa ni jednom tačkom onoga što je rekao patrijarh, koji je samo izneo najosnovnije učenje crkve, on je oduzeo Crkvi prostor za bilo kakvo taktiziranje, on je objavio rat Hristu, objavio je rat većinskoj Srbiji, objavio je rat Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Tu više nema nikakve dileme”, kazao je protojerej Saša Petrović.

Otac Saša Petrović nastavlja:

“Crkva mora da primeni one najteže disciplinske mere. Tek sada se pokazuje koliko je pogrešno bilo dodeliti Orden Svetoga Save takvome čoveku, i prva mera bi trebala da bude da mu Crkva oduzme orden koga nikada i nije bio dostojan. Naša sveta Crkva bi trebala da bude jaka i odlučna, kao što je bila jaka za vreme konkordatske krize kada su svi članovi kraljevske Vlade na čelu sa Milanom Stojadinovićem, koji su bili kršteni u SPC, bili izopšteni iz Srpske pravoslavne crkve. Ako patrijarhova beseda, ove litije i ovi molebani ostanu samo na deklerativnom nivou, dok oni i dalje sprovode sodomizaciju srpskog društva i duhovno ubijanje našeg naroda, onda to neće imati nikakvog efekta.

Crkva prvo treba da mu oduzme orden a zatim da mu uputi zvaničan zahtev da se u određenom roku moraju iz svih udžbenika povući lekcije koje promovišu LGBTQ+ propagandu, da se mora zaustaviti dalja sodomizacija srpskog društva i svako buduće paradiranje. Ukoliko to ne učini do određenog roka, mora se suočiti sa najtežim disciplinskim merama crkve a to znači izopštenje iz Srpske pravoslavne crkve i anatema, On, s obzirom da je objavio rat SPC, mora se žigosati kao bezbožnik, kao bogoborac i kao zlotvor srpskoga naroda, jer ono što je on rekao i potvrdio, to nije ništa drugo nego rat protiv Boga i protiv Crkve

Teme razgovora trojice, među verujućim narodom vrlo poštovanih i omiljenih srpskih sveštenika, bile su:

– Kakav je bio govor patrijarha srpskog Porfirija na nedavnom molebanu i da li su litije sada okončane?

– Da li je pravoslavna vera pacifistička ili borbena?

– Kakav treba da bude odnos Crkve i države i kako se treba postaviti prema vlastima kada im odluke (uporno) nisu u skladu sa zakonima Božjim?

– Da li je crkveno ordenje izgubilo na vrednosti (devalviralo)?

– Da li je pokojna britanska kraljica Elizabeta bila čuvar vere i da li je sada u Carstvu Nebeskom?

– Da li treba biti na ulicama Beograda u subotu 17. septembra?

Ne propustite da pogledate ceo razgovor

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

1 Komentar
Najstarije
Najnovije Najviše glasova
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Dejan
Dejan
6 meseci pre

Ništa on nije gori no što je bio do sada. Patrijarh koji odlikuje njega i slične ne treba ni da bude patrijarh. Ovo mi liči na posipanje pepelom.
Odreknite se obojice pa da vam poverujem!