Tamara Vučić govorila na sastanku Generalne skupštine UN (FOTO/VIDEO)

Izvor:
Danas, Foto: Instagram/tamara.vucic.serbia

Supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić, govorila je na sastanku Generalne skupštine Ujedinjenih nacija na visokom nivou o ulozi nultog otpada kao transformativnog rešenja u postizanju Ciljeva održivog razvoja.

„Mahatma Gandi, jedan od najblistavijih umova koje je svet ikada video, izneo je jedno poznato zapažanje da ‘svet pruža dovoljno za svačiju potrebu, ali ne i za svačiju pohlepu’. Ove reči tako dobro prikazuju neke od osnovnih izazova, koji su duboko ukorenjeni u dinamiku našeg modernog društva“, napisala je Tamara Vučić na instagramu.

Ona je rekla da je od suštinskog značaja da se prizna bliska povezanost između iracionalne potrošnje, povećanje proizvodnje i globalnih izazova.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

„Nula otpada ne govori samo o smanjenju proizvodnje otpada- to je način života i filozofija koja iziskuje solidarnost, razmenu najboljih praksi i koordiniranu akciju svih onih koji mogu da daju pozitivan doprinos promeni“, napisala je Vučić, uz napomenu da se danas prvi put obeležava Međunarodni dan nultog otpada.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare