Udruženje Starosedeoci Kraljeva i okoline napustilo koaliciju NADA: Ne možemo sa onima koji se dodvoravaju režimu!

Izvor:
Politički.rs, Foto: Logo, Printscreen

Koalicija NADA, predvođena Milošem Jovanovićem iz DSS, po svemu sudeći neće moći da odigra do kraja ulogu dobivenu od Aleksandra Vučića, da privuče nacionalno i patriotski opredeljene birače. Danas je tu koaliciju, shvativši u kakvu je prevaru uvučeno, napustilo i udruženje “Starosedeoci Kraljeva i okoline”.

Saopštenje Upravnog odbora grupe građana ,,Starosedeoci Kraljeva i okoline” prenosimo u celosti:

Usled neslaganja sa politikom koju vodi Nacionalno demokratska alternativa (NADA), koalicija čiji smo deo bili od januara 2021. godine, doneli smo odluku da iz nje istupimo.

Mi, kao jasno profilisana i u praksi dokazana opoziciona politička organizacija, ne možemo biti deo nečega što nije jasno definisano kao opozicija aktuelnom režimu i, isto tako, ne možemo se protiv istog tog režima boriti sa onima koji vode politiku kojom ne samo da ne kritikuju katastrofalne poteze aktuelnog režima, već mu se u izvesnom smislu i sve učestalije i dodvoravaju.

Mi u tome nemamo nameru da učestvujemo i stoga se povlačimo iz ove koalicije.

Tokom svih prethodnih godina smo se vodili najboljim interesima ljudi koje zastupamo i koji su nam ukazali poverenje, a ne našim ličnim, privatnim ili poslovnim interesima. Namerni smo da to i dalje nastavimo da činimo i opravdamo ukazano poverenje, ali i da steknemo poverenje nekih novih ljudi, kako bismo mogli da dođemo do preko potrebnih promena i utičemo na dalja zbivanja. U tom smislu, nastavljamo da delujemo kao i do sada – samostalno, kao grupa građana.

Ustanimo ili nestanimo!

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare