Vežba specijalnih vojnih jedinica Srbije i SAD, prisustvovali Stefanović i Godfri

Izvor:
Beta, Foto: Instagram/nebojsastefanovic

Ministar odbrane Nebojša Stefanović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) general Milan Mojsilović i ambasador SAD Entoni Godfri prisustvovali su danas završnici združene obuke jedinica za specijalne operacije VS i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na poligonu “Peskovi”, kod Požarevca.

“Kiša i jak vetar, koji je ovde duvao, pokazuju koliko je težak život pripadnika specijalne jedinice vojske. Oni moraju da budu spremni da u svakom trenutku izadju na teren i pokažu da su vreme i novac dobro uloženi u njihovu opremu i obuku”, rekao je Stefanović, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On se zahvalio pripadnicima Evropske komande specijalnih snaga SAD.

“Imali smo u prethodnih godinu dana više zajedničkih vežbi i to je dobar pokazatelj naše interoperabilnosti, spremnosti da učimo jedni od drugih i da saradjujemo kao partneri. Ovo je dobar put da i naši momci uče i vide kako to rade i drugi specijalci iz najvećih i najmoćnijih država sveta”, naglasio je Stefanović, navodeći da je vežba izvedena izuzetno.

Godfri je zahvalio specijalnim jedinicama VS, kao domaćinima, dodajući da je to primer koliko možemo uraditi kao prijatelji i partneri.

“Vrlo sam zahvalan da smo mi tu, da su naši vojnici bili zajedno i da je ovo vrlo važno zajedničko dejstvo bilo uspešno. Puno smo naučili danas, pre svega kako da radimo zajedno. Ja sam siguran da je vaša interoperabilnost sada veća nego pre”, istakao je Godfri.

Zajednička obuka pripadnika specijalnih jedinica VS i Oružanih snaga SAD realizovana je od 8. novembra do danas, uvežbavane su procedure koje se primenjuju u protivterorističkim operacijama u urbanoj sredini.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Nebojša Stefanović (@nebojsastefanovic)

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare