Vojna vežba Srbije i SAD ove nedelje na jugu Srbije

Izvor:
Beta

Bilateralna taktička vežba obučavanja Vojske Srbije (VS) i Oružanih snaga SAD, “Nebeski most 21”, sprovešće se ove nedelje na vojnom aerodromu “Narednik-pilot Mihajlo Petrović” u Nišu i u širem rejonu Leskovca, saopštilo je juče Ministarstvo odbrane Srbije.

Cilj vežbe, na kojoj učestvuju pripadnici 63. padobranske brigade VS i 173. padobranske brigade Oružanih snaga SAD je unapredjenje interoperabilnosti i međusobnog razumevanja na taktičkom nivou tokom izvodđenja humanitarnih operacija snabdevanja ugroženog stanovništva iz vazduha, navodi se u saopštenju.

Pripadnici padobranskih jedinica uvežbavaju taktike, tehnike i procedure prilikom izvršenja specijalnog i klasičnog padobranskog desanta, desantiranja tereta iz vazduhoplova, kao i obezbeđenja rejona desantiranja.

Na vežbi učestvuje više od 150 padobranaca, a za izvršenje padobranskih skokova i desantiranje tereta koriste se transportni avioni An-26 VS C-130 “herkules” Oružanih snaga SAD, dodaje se u saopštenju.

“Izvođenjem ovakvih vežbi pripadnici VS razmenjuju znanja i iskustva sa pripadnicima oružanih snaga partnerskih zemalja i unapređuju osposobljenost za izvršenje specifičnih zadataka koji se mogu očekivati u operacijama pružanja pomoći ugroženom stanovništvu i u multinacionalnim operacijama podrške miru”, dodalo je Ministarstvo odbrane.

0 0 glasovi
Glasanje za članke

Ostavite komentar

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare